Pet minuta posla i pola sata pečenja dijele te od odlične slastice sa zobenim pahuljicama i džemom od jagoda. Naravno, možete upotrijebiti bilo koji džem koji vam se nađe pri ruci, poput višnje, šljive ili maline. Uz to, u crumble možete dodati i nasjeckane oraščiće. U slast!
Kolač s džemom od jagoda
Sastojci:
150 g glatkog brašna
100 g zobenih pahuljica
90 g šećera
1 vanilin šećer
1/2 žličice praška za pecivo
prstohvat soli
170 g rastopljenog maslaca
300 g džema od jagoda
Priprema:
Pomiješajte glatko brašno, prašak za pecivo, zobene pahuljice, šećer, vanilin šećer i sol. Prelijte rastopljenim maslacem pa prstima izradite mrvičastu smjesu. Veći dio smjese utisnite u dublji četvrtasti kalup obložen papirom za pečenje. Premažite džemom pa pospite ostatkom mrvičaste smjese.
Pecite otprilike pola sata u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Pričekajte da se ohladi, narežite na kocke i čuvajte u posudi s poklopcem.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice