Pet minuta posla i pola sata pečenja dijele te od odlične slastice sa zobenim pahuljicama i džemom od jagoda. Naravno, možete upotrijebiti bilo koji džem koji vam se nađe pri ruci, poput višnje, šljive ili maline. Uz to, u crumble možete dodati i nasjeckane oraščiće. U slast!

Kolač s džemom od jagoda

Sastojci:

150 g glatkog brašna
100 g zobenih pahuljica
90 g šećera
1 vanilin šećer
1/2 žličice praška za pecivo
prstohvat soli
170 g rastopljenog maslaca
300 g džema od jagoda

Priprema:

Pomiješajte glatko brašno, prašak za pecivo, zobene pahuljice, šećer, vanilin šećer i sol. Prelijte rastopljenim maslacem pa prstima izradite mrvičastu smjesu. Veći dio smjese utisnite u dublji četvrtasti kalup obložen papirom za pečenje. Premažite džemom pa pospite ostatkom mrvičaste smjese.

Pecite otprilike pola sata u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Pričekajte da se ohladi, narežite na kocke i čuvajte u posudi s poklopcem.