Jeste li ikada probali cranachan? Možda zvuči komplicirano, ali riječ je o zaista jednostavnom škotskom desertu od samo pet sastojaka. Priprema će ti oduzeti manje od 10 minuta, a poslužiti ga možeš odmah.
Imajte na umu da su sastojci dostatni za četiri serviranja. Preporučujemo da svakako sačuvate nekoliko malina za dekoraciju te da zaključite priču s par listića svježe mente. U slast!
Recept za cranachan
Sastojci:
500 ml slatkog vrhnja
80 g zobenih pahuljica
6 žlica whiskeyja
3 žlice meda
400 g malina
Priprema:
Tostirajte zobene pahuljice na zagrijanoj tavici, ali pripazite da ne zagore, pa ih maknite s vatre kad poprime smećkastu boju. Potom izmiksajte slatko vrhnje u šlag pa umiješajte med, viski, a na kraju i svježe maline.
Rasporedite u četiri staklene čaše i poslužite odmah, s nekoliko listića mente na vrhu.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice