Rolada je jedna od onih slastica koju bez problema možete napraviti i tijekom radnog tjedna, kada je slobodno vrijeme luksuz. Gotova je za 20-ak minuta, ali jako je bitno da je ostavite da malo odstoji prije mazanja džemom i rezanja.
Imajte na umu da u tijesto možete dodati i koricu limuna ili naranče, ovisno o tome što vam je pri ruci i što volite. Kad je u pitanju izbor džema, to prepuštamo vama.
5 jaja
5 žlica šećera
1 vanilin šećer
2 žlice ulja
2 žlice vode
1/2 praška za pecivo
6 žlica brašna
džem
Priprema:
Odvojite bjelanjke od žumanjaka pa ih izmiksajte u čvrsti snijeg. U drugoj posudi izmiksajte žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte ulje, vodu te smjesu brašna i praška za pecivo. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Izlijte tijesto u lim obložen papirom za pečenje i pecite 10-12 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Toplu roladu smotajte uz pomoć papira za pečenje pa ostavite da se tako ohladi. Premažite je džemom po izboru, ponovno smotajte i pustite da odstoji nekoliko sati prije rezanja.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice