Jedna od najvećih estradnih zvijezda Lepa Brena dobila je prije nekoliko godina svoju tortu.

Nije poznato je li pjevačka zvijezda ikada jela ili pekla ovu tortu, ali ova starinska čokoladna slastica s orasima postala je poznata upravo po njenom imenu.

Recept za tortu Lepa Brena

Sastojci za jednu koru:

6 bjelanjaka
12 žlica šećera
12 žlica oraha
2 žlice brašna

Za prvu kremu:

18 žumanjaka
200 g šećera
150 g čokolade
125 g margarina (možete koristiti maslac)

Za drugu kremu:

300 g oraha
100 ml mlijeka
125 g margarina (možete koristiti maslac)
200 g šećera u prahu

Torta Lepa Brena
Shutterstock Torta Lepa Brena, ilustracija

Priprema:

Izmiksajte bjelanjke i šećer pa im ručno umiješajte brašno i orahe. Ispecite tri kore, svaku koru posebno na 180 stupnjeva oko 15 minuta.

Za prvu kremu žumanjke i šećer izmiksajte i prokuhajte na pari pa im dodajte otopljenu čokoladu. U ohlađenu kremu dodajte margarin ili maslac.

Za drugu kremu prokuhajte mlijeko, dodajte šećer i orahe. I u ovu ohlađenu kremu dodajte maslac. Slažite koru po koru, svaku premažite prvom pa drugom kremom i na kraju tortu ukrasite po želji.