Jedna od najvećih estradnih zvijezda Lepa Brena dobila je prije nekoliko godina svoju tortu.
Nije poznato je li pjevačka zvijezda ikada jela ili pekla ovu tortu, ali ova starinska čokoladna slastica s orasima postala je poznata upravo po njenom imenu.
Recept za tortu Lepa Brena
Sastojci za jednu koru:
6 bjelanjaka
12 žlica šećera
12 žlica oraha
2 žlice brašna
Za prvu kremu:
18 žumanjaka
200 g šećera
150 g čokolade
125 g margarina (možete koristiti maslac)
Za drugu kremu:
300 g oraha
100 ml mlijeka
125 g margarina (možete koristiti maslac)
200 g šećera u prahu
Priprema:
Izmiksajte bjelanjke i šećer pa im ručno umiješajte brašno i orahe. Ispecite tri kore, svaku koru posebno na 180 stupnjeva oko 15 minuta.
Za prvu kremu žumanjke i šećer izmiksajte i prokuhajte na pari pa im dodajte otopljenu čokoladu. U ohlađenu kremu dodajte margarin ili maslac.
Za drugu kremu prokuhajte mlijeko, dodajte šećer i orahe. I u ovu ohlađenu kremu dodajte maslac. Slažite koru po koru, svaku premažite prvom pa drugom kremom i na kraju tortu ukrasite po želji.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice