Kombinacija mascarpone sira, piškota i kave zasigurno vas odmah asocira na jedan od najpoznatijih deserta – tiramisu. Odlučili smo isprobati drugačiju, proljetnu, verziju s dodatkom jagoda i kokosa.
Sastojci:
50 g ribanog kokosa
500 g jagoda
50 ml soka od naranče
50 ml kokosovog mlijeka
500 g mascarpone sira
50 g šećera u prahu
1 žlica limunovog soka
50 g bijele čokolade
130 ml slatkog vrhnja
150 g piškota
Pogledajte OVDJE originalni recept za najbolji tiramisu
Priprema
Kokos tostirajte, na laganoj vatri bez masnoće, često miješajući, dok ne dobije zlatno smeđu boju. Jagode operite, odstranite zeleni dio i ostavite kratko da se osuše, a za to vrijeme naribajte bijelu čokoladu.
U manju posudu stavite 100 g jagoda te ulijte sok od naranče i kokosovo mlijeko. Pomoću štapnog miksera pasirajte jagode dok ne dobijete homogenu smjesu.
U posudu srednje veličine dodajte mascarpone sir, šećer u prahu i sok od limuna te mikserom sjedinite sastojke. U posebnoj posudi izmiksajte vrhnje u čvrsti šlag te ga lagano umiješajte u smjesu od mascarponea. Umiješajte i naribanu čokoladu i 30 g tostiranog kokosa. 350 g jagoda narežite na sitne komadiće pa ih također umiješajte u kremu.
Na dno pravokutnog pekača poslažite piškote te ih prelijte polovicom pirea od jagoda. Ravnomjerno razmažite i polovicu kreme pa opet poslažite red piškota. Prelijte ostatkom pirea od jagoda i premažite preostalom kremom. Prekrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na 3 sata.
Ostatak jagoda narežite na polovice i rasporedite po ohlađenoj kremi te pospite s ostatkom kokosovih listića. Narežite i poslužite.
izvor: index.hr
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice