Torta od badema i Nutellespoj je bogatstva okusa i savršene teksture, koji će oduševiti i one najzahtjevnije. Idealna je za posebne prigode, rođendane ili samo da razveselite najmilije nakon ručka.
Sastojci:
- 325 g mljevenih sitno badema
- 150 g šećera
- prstohvat soli
- 6 većih bjelanjaka
- žličica ekstrakta vanilije
Za glazuru:
- 675 ml vrhnja za šlag
- 50 g šećera
- 2 žličice likera od badema ili čokolade ili kave
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 350 g Nutelle
- čokolada za dekoraciju
Priprema:
Ocrtajte 3 kruga od 20 cm na papiru za pečenje. Zagrijte pećnicu na 160˚C. U velikoj zdjeli promiješajte bademovo brašno, šećer i sol. U drugoj zdjeli izmiksajte 6 bjelanjaka u snijeg. Dok je mikser uključen, dodajte vanilije, zatim šećera i nastavite miješati velikom brzinom.
Nježno umiješajte bjelanjke u brašno badema, podijelite i raširite tijesto što je ravnomijernije moguće na 3 dijela. Pecite na 160˚C 25 minuta, i tako sve tri kore.
U zdjeli izmiksajte vrhnje za šlag sa šećerom i miksajte na najvećoj brzini dok se ne formira u šlag. Dodajte liker i ekstrakt vanilije te nastavite miješati dok se ne razmaže. Stavite u hladnjak.
Namažite nutellom 2 sloja torte i ostavite sa strane. Treći sloj torte obilno pokrijte glazurom. Stavite sljedeći sloj s Nutellom prema dolje. Pokrijte vrh glazurom. Ponovite s posljednjim slojem, a zatim premažite vrh i strane torte glazurom. Prelijte čokoladnim mrvicama ili naribanom čokoladom. Ostavite kolač u hladnjaku preko noći.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice