Ovaj je cheesecake iznimno lagan, primarno zbog ricotte i laganog snijega od bjelanjaka. Prije serviranja ga svakako pospite šećerom u prahu i dodajte malo grubo naribane bijele čokolade.

Imajte na umu da su sastojci idealni za kalup promjera 20 cm te da ćete moći poslužiti osam do deset ljudi.

Cheesecake s bijelom čokoladom

Sastojci:

50 g maslaca
200 g Digestive keksa
200 g bijele čokolade
5 listova želatine
500 g ricotte
6 velikih žlica mlijeka
300 ml vrhnja za šlag
50 g šećera u prahu
2 jaja

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Maslac otopite i pomiješajte s mljevenim keksima. Utisnite u kalup promjera 20 cm, obložen papirom za pečenje. Pecite pet minuta pa ohladite. Listiće želatine umočite u hladnu vodu i ostavite da omekša dok radimo kremu. Bijelu čokoladu otopite na pari. Kad se čokolada u potpunosti otopi, dodajte mlijeko i dobro ga umiješajte pjenjačom. Listiće želatine ocijedite i dodajte u čokoladu.

Ricottu, vrhnje, žumanjke i šećer u prahu izmiksajte mikserom. U posebnoj posudi izmiksajte bjelanjke u čvrsti snijeg. Povežite čokoladu i smjesu s ricottom, a zatim lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Prelijte preko podloge od keksa, prekrijte prozirnom folijom i ostavite preko noći u hladnjaku.