Banane su odlična baza za pripremu različitih deserata – od banana kruha, muffina i vafla pa do kremastog sladoleda.
Sladoled će biti kremast, bez obzira na to što među sastojcima nema slatkog vrhnja. Uz to, prikladan je za vegane i cjenovno izrazito pristupačan. Sve preporuke!
Sladoled od banane
Sastojci:
4 zrele banana
2 žlice bademovog mlijeka
1 žlica kikiriki maslaca
1 žličica cimeta
Tamna čokolada, listići badema, nasjeckani kikiriki
Priprema:
Banane najprije smrznite pa ih izblendajte u kremastu smjesu s bademovim mlijekom. Dodajte kikiriki maslac, prstohvat soli i cimet, izblendajte pa isprobajte. Po potrebi dodatno začinite, a zatim prebacite u kalup i stavite u zamrzivač na barem sat vremena.
Izvadite sladoled iz zamrzivača 10-ak minuta prije posluživanja. Pospite nasjeckanom čokoladom, listićima badema i/ili kikirikijem!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice