Banane su odlična baza za pripremu različitih deserata – od banana kruha, muffina i vafla pa do kremastog sladoleda.

Sladoled će biti kremast, bez obzira na to što među sastojcima nema slatkog vrhnja. Uz to, prikladan je za vegane i cjenovno izrazito pristupačan. Sve preporuke!

Sladoled od banane

Sastojci:

4 zrele banana
2 žlice bademovog mlijeka
1 žlica kikiriki maslaca
1 žličica cimeta
Tamna čokolada, listići badema, nasjeckani kikiriki

Priprema:

Banane najprije smrznite pa ih izblendajte u kremastu smjesu s bademovim mlijekom. Dodajte kikiriki maslac, prstohvat soli i cimet, izblendajte pa isprobajte. Po potrebi dodatno začinite, a zatim prebacite u kalup i stavite u zamrzivač na barem sat vremena.

Izvadite sladoled iz zamrzivača 10-ak minuta prije posluživanja. Pospite nasjeckanom čokoladom, listićima badema i/ili kikirikijem!