Kekse je potrebno samljeti u multipraktiku ili blenderu te povezati s maslacem, krem sir izmiksati sa šećerom i jajima, a za preljev će vam opet trebati blender i fino mrežasto sito. Pripremite kalup dimenzija 20 x 20 centimetara, poput onog za brownieje, i bacite se na pripremu ovog ukusnog kolača.

Cheesecake kocke s malinama

Sastojci za podlogu:

140 g keksa po izboru
60 g maslaca
20 g šećera

Nadjev od sira:

450 g krem sira
100 g šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
60 ml limunovog soka
korica jednog limuna
2 jaja

Preljev od malina:

70 g malina
10 g šećera

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva, a lim dimenzija 20 x 20 cm obložite papirom za pečenje. Kekse fino sameljite u multipraktiku ili blenderu, a maslac otopite na laganoj vatri. U zdjeli sjedinite kekse, rastopljeni maslac i šećer pa prebacite u pripremljeni lim za pečenje. Dlanom čvrsto utisnite smrvljene kekse u kalup. Stavite u pećnicu i pecite 10 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi.

U veću posudu stavite krem sir i pomoću miksera ga miksajte dok ne dobijete glatku teksturu. Dodajte šećer, limunov sok i koricu, ekstrakt vanilije i kratko miksajte. Umiješajte jedno po jedno jaje, na najmanjoj brzini, dok se smjesa ne sjedini. Izlijte nadjev na kekse i ostavite sa strane.

Maline i šećer ubacite u blender i kratko miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Procijedite maline kroz fino mrežasto sito kako biste uklonili sjemenke. Žlicom stavljajte smjesu od malina na različita mjesta po vrhu nadjeva, a zatim nožem ili čačkalicom lagano prošarajte po površini. Stavite u pećnicu na 35 minuta ili dok se površina kolača ne stegne. Kratko ostavite na sobnoj temperaturi, a zatim prebacite u hladnjak preko noći. Režite na kvadrate i uživajte!