U pripremi ovog recepta trebat će vam eritritol, prirodni zaslađivač koji je odlična alternativa šećeru. Okusom je vrlo sličan bijelom šećeru, no razlikuje se po tome što mu je kalorijska vrijednost ravna nuli. Dobro zvuči, zar ne?

Pripremite kalup za 12 muffina i bacite se na pečenje.

Keto čokoladni muffini

Sastojci:

100 g bademovog brašna
60 g kakaa u prahu
100 g eritrita
1 ½ žličice praška za pecivo
1 žličica ekstrakta vanilije
3 jaja
80 ml vrhnja za šlag
80 g maslaca
80 g čokoladnih kapljica

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva i pripremite kalup za muffine ili 12 silikonskih košarica. U zdjeli pomiješajte bademovo brašno, kakao, eritrit i prašak za pecivo. Dodaje ekstrakt vanilije, jaja, vrhnje za šlag te sve dobro sjedinite. Maslac rastopite, kratko pričekajte da se ohladi pa umiješajte u smjesu. Ubaciti i čokoladne kapljice pa lagano promiješajte.

Ravnomjerno rasporedite smjesu u kalup za muffine i stavite u pećnicu na 20 minuta. Izvadite iz pećnice, ostavite da se kratko ohlade pa servirajte.