Nemamo ništa protiv čaše dobrog vina na kraju dana, ali tijekom zimskih mjeseci radije se opuštamo uz vruću čokoladu. Kako nam ne bi dosadila, uvijek koristimo neku drugu vrstu biljnog mlijeka, izmjenjujemo začine i igramo se ekstraktima.
Jedna od omiljenih verzija nam je svakako ona s kokosovim mlijekom - i ekstraktom mente. Gotova je za tren, a servirati je možete uz marshmallows, čokoladni preljev i šarene mrvice. Iskustvo će biti filmsko!
Vruća čokolada s mentom
Sastojci:
2 žlice kakaa
400 ml mlijeka po želji
100 ml kokosovog mlijeka
2 žlice meda
1 žličica ekstrakta mente
Priprema:
Dodajte kravlje i kokosovo mlijeko u manji lonac pa zagrijte do vrenja. Smanjite vatru pa umiješajte med i kakao. Kuhajte uz miješanje otprilike pet minuta - i pazite ne zagori.
Maknite s vatre pa umiješajte ekstrakt mente. Prelijte u šalice, dodajte mini marshmallows, preljev od čokolade pa pospite šarenim mrvicama. Uživajte!
.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice