Ako ne možete zamisliti blagdane bez čupavaca, sasvim je moguće kako će vam lamingtons biti još draži. Recept je vrlo sličan, no Australci volje dodati i sloj džema, obično od jagoda ili malina.

U nastavku vam donosimo osnovni recept, a vi možete u biskvit dodati i koricu limuna ili naranče, ekstrakt vanilije zamijeniti vanilin šećerom te izabrati džem koji najviše volite. Bitno je samo da budete strpljivi i uredni - i da ne štedite na čokoladi. U slast!

Lamingtons

Sastojci za biskvit:
300 g glatkog brašna
1 vrećica praška za pecivo
1 žličica ekstrakta vanilije
200 g šećera
3 jaja (M)
150 g mlijeka
150 g ulja
Prstohvat soli

Sastojci za glazuru:
200 g čokolade
150 g šećera
250 g mlijeka
150 g maslaca

Ostali sastojci:

150 g kokosovog brašna

400 g džema po izboru

Priprema:

Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i soli. Jaja izmiksajte sa šećerom u pahuljastu smjesu, dodajte mlijeko i ulje pa na kraju drvenom žlicom umiješajte suhe sastojke. Prelijte u četvrtastu posudu za pečenje obložene papirom za pečenje pa pecite otprilike 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. Redovito provjeravajte stanje jer vrijeme pečenja ovisi o vašoj pećnici. Kad se biskvit malo ohladi, izvadite ga iz posude i ostavite još kratko na sobnoj temperaturi. Ako krenete u čokoladu umakati mekani, vrući biskvit, lamingtons će biti neuredni. Dok čekate da se biskvit ohladi, na pari otopite sastojke za glazuru. Kad primijetite da je glatka i sjajna, maknite je s vatre.
Narežite biskvit na 16 komada pa svaki razrežite po sredini. Premažite donji dio džemom, poklopite pa umočite u čokoladu, a zatim uvaljajte u kokos. Poslažite ih na papir za pečenje i pričekajte da se čokolada stisne. Potom ih prebacite na pladanj i uživajte u svakom zalogaju.