Ako ukućane želite impresionirati kreativnošću, počastite ih čokoladnim kuglicama punjenima mješavinom za vruću čokoladu. Kad ih prelijete vrućim mlijekom, postepeno će se topiti. Imat ćete dovoljno vremena za okidanje nekoliko dobrih fotografija za društvene mreže. 

Mješavinu za vruću čokoladu možete pripremiti sami, od kakaa, šećera i gustina, ili je kupiti. Bitno je samo da za izradu čokoladnih sfera koristite kvalitetnu čokoladu s višim postotkom kakaa te da nabavite silikonske kalupe. Sretno!

Kuglice za vruću čokoladu

Sastojci:

700 g kvalitetne čokolade (50 % kakaa)

6 žlica mješavine za vruću čokoladu

Priprema:

Čokoladu sitno nasjeckajte pa je otopite na pari; trebala bi biti glatka i sjajna. Silikonske kalupe za polusfere dobro operite pa ih ulaštite krpom. Uz pomoć debelog kista nanesite jedan sloj čokolade pa stavite u hladnjak na pet minuta. Potom nanesite drugi sloj i vratite u hladnjak kako bi se čokolada stegla. Imat ćete dovoljno čokolade za 12 sfera promjera šest centimetara, odnosno šest kuglica.

Izvadite čokoladu iz kalupa pa u šest polusfera dodajte po žlicu mješavine za vruću čokoladu. Zagrijte tavicu za palačinke pa ostatak sfera lagano pritisnite kako bi se rub malo otopio. Ta otopljena čokolada će u ovom slučaju poslužiti kao ljepilo za kuglicu. Pažljivo i uredno napravite svih šest kuglica te ih vratite u hladnjak. Po želji ih ukrasite otopljenom bijelom čokoladom. U slast!