Najbolji bor je onaj kojeg možete pojesti. Ako se slažete s nama, svakako isprobajte recept za brownie u obliku božićnog drvca.

Možete ih ukrasiti buttercreamom, čvrstim ganacheom, šarenim mrvicama, komadićima pereca ili bombonima. kao deblo će poslužiti čokoladni vafli, deblji slani štapići i božićne lizalice. Uživajte u pripremi i desertu!

Brownies u obliku božićnog drvca

Sastojci:
100 g glatkog brašna
2 žlice kakaa
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice soli
120 g maslaca
170 g nasjeckane čokolade
200 g šećera
2 jaja (L)
1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a kalup obložite aluminijskom folijom. Čokoladu otopite na pari s maslacem, maknite s vatre pa nakon što se malo ohladi dodajte jaja, šećer i ekstrakt vanilije. Umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i soli. Prelijte smjesu u kalup pa pecite otprilike pola sata. Provjerite čačkalicom jesu li brownies gotovi, izvadite ih pa pričekajte da se u potpunosti ohlade.
Narežite brownies po dužini na tri jednaka dijela pa svaki razdijelite na pet ili šest trokuta. U svaki trokut zabodite dio štapića ili šećernu lizalicu, koji će poslužiti kao deblo. Boriće slobodno ukrasite šećernom glazurom ili čvrstim ganacheom te šarenim mrvicama. U slast!