Domaće čokoladne pločice bit će gotove za 20-ak minuta, a poslužit će i kao idealan božićni poklon. Možete dodati svoje omiljene čokoladne bombone, mrvice, nasjeckane orašaste plodove, suho voće, ušećerenu koricu naranče i začine, poput cimeta ili kardamoma. Dobro će pristati i grubo nasjeckani pereci ili krekeri te komadići božićnih lizalica.

Odluka o konačnom izdanju je na vama, a u nastavku vas čeka osnovni recept.

Čokoladne pločice

Sastojci:
300 g tamne čokolade
100 g mliječne čokolade
100 g bijele čokolade
3 žličice ekstrakta vanilije ili mente (po želji)

Priprema:
Najprije na pari otopite 200 g tamne čokolade. Maknite s vatre pa umiješajte preostalu čokoladu i žličicu ekstrakta koji ste odabrali. Miješajte dok se ostatak čokolade ne otopi. Isti postupak ponovite i s mliječnom te bijelom čokoladom. Potrudite se biti što brži kako se tamna čokolada ne bi stegnula.
Na lim obložen papirom za pečenje izlijte tamnu čokoladu, a potom bijelu i mliječnu. Prođite čačkalicom kako biste napravili spiralni uzorak. Pospite dodacima po izboru pa premjestite u hladnjak kako bi ste čokolada stegnula. Razlomite na manje pločice, premjestite u plastične vrećice sa zatvaračem i čuvajte na hladnom i suhom.