Smjesa za palačinke u ovom slučaju mora biti gusta i prozračna kako bi mini palačinke bile mekane iznutra, ali hrskave izvana. Za izradu će vam biti potrebna i slastičarska vrećica, uz pomoć koje možete lako istiskivati smjesu direktno na tavu.
Poslužite palačinke s malo maslaca i meda, uronite ih u mlijeko ili ih prelijte rastopljenom čokoladom.
Mini palačinke
Sastojci:
150 g glatkog brašna
1 jaje (M)
2 žlice šećera
3 žlice maslaca
180 ml mlijeka
½ žličice praška za pecivo
½ žličice sode
2 žlice limunovog soka
prstohvat soli
1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
U zdjeli pomiješajte brašno s praškom za pecivo, sodom bikarbonom i prstohvatom soli. U drugoj zdjeli umutite jaje sa šećerom, rastopljenim maslacem, limunovim sokom i ekstraktom vanilije. Brašnu dodajte smjesu s jajetom i miješajte dok se sastojci ne sjedine. U gustu smjesu postepeno dodajte mlijeko i dobro izradite mutilicom. Kad se sastojci sjedine i smjesa nema više grudica, ostavite da odmori 15 minuta.
Izvadite tavu za palačinke i lagano ju premažite maslacem ili uljem pa pustite da se zagrije na srednje jakoj vatri. Smjesu prelijte u slastičarsku vrećicu te joj odrežite vrh. Kad se tava dovoljno zagrije, istisnite male palačinke, ostavljajući razmak između njih. Pecite mini palačinke dok se na njima ne stvore mjehurići, zatim ih okrenite lopaticom i pecite još 30-ak sekundi. Ponovite postupak s ostatkom tijesta. Uživajte!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice