Zbog pahuljastih palačinki isplati se ustati koju minutu ranije. Dobra je vijest da smjesa ne treba stajati, već možete odmah krenuti s pečenjem.
Servirati ih možete s pekmezom, namazom od lješnjaka, svježim voćem, orašastim plodovima, medom… Poslužit će gotovo sve što nađete u hladnjaku i smočnici. U slast!
Palačinke od grčkog jogurta
Sastojci:
200 g glatkog brašna
2 žličice praška za pecivo
2 žlice šećera
½ žličice soli
2 žlice ulja
2 jaja (M)
180 ml grčkog jogurta
180 ml mlijeka
1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
U jednoj posudi izmiksajte jaja sa šećerom, grčkim jogurtom, mlijekom, uljem i ekstraktom vanilije. U drugoj posudi pomiješajte brašno s praškom za pecivo i malo soli. Lagano umiješajte suhe sastojke u smjesu s jajima, pazeći da ne ostanu velike grudice. Pecite palačinke na zagrijanoj i lagano nauljenoj tavici otprilike dvije minute sa svake strane. Okrećite ih špatulom kad poprime lijepu smeđu boju.
Poslužite odmah, prelivene medom ili javorovim sirupom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice