Pavlova torta je dokaz da se deserti ne moraju sastojati od mnogo komponenti da bi privukli pažnju. Kore od bjelanjaka, sloj tučenog vrhnja i svježe voće recept su za apsolutni uspjeh.

Budući da traje sezona jagoda, preporučujemo da ih upotrijebite i u pripremi pavlove. Ako želite, možete kombinirati i višnje, maline, borovnice, ribiz ili kivi. U slast!

Pavlova torta s jagodama

Sastojci:

  • 4 bjelanjka
  • 250 g šećera
  • 1 žličica bijelog octa
  • 1 žličica gustina
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 600 g jagoda
  • 350 ml slatkog vrhnja
  • 3 žlice šećera u prahu

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva. Olovkom na papiru za pečenje nacrtajte krug promjera 20-25 centimetara.
  2. Izmiksajte bjelanjke u snijeg pa postepeno dodajte šećer. Kad postane sjajan, umiješajte žlicu octa i gustina.
  3. Meringu rasporedite po papiru za pečenje, prateći kružnicu koju ste nacrtali olovkom. U sredini napravite manju udubinu, kako biste je mogli lako nadjenuti šlagom i voćem.
  4. Pecite sat vremena, isključite pećnicu pa ostavite da se do kraja ohladi u pećnici.
  5. Izmiksajte rashlađeno slatko vrhnje u šlag pa njime nadjenite koru.
  6. Jagode operite, narežite ih na četvrtine pa ih poslažite po torti. U slast!