Pavlova torta je dokaz da se deserti ne moraju sastojati od mnogo komponenti da bi privukli pažnju. Kore od bjelanjaka, sloj tučenog vrhnja i svježe voće recept su za apsolutni uspjeh.
Budući da traje sezona jagoda, preporučujemo da ih upotrijebite i u pripremi pavlove. Ako želite, možete kombinirati i višnje, maline, borovnice, ribiz ili kivi. U slast!
Pavlova torta s jagodama
Sastojci:
- 4 bjelanjka
- 250 g šećera
- 1 žličica bijelog octa
- 1 žličica gustina
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 600 g jagoda
- 350 ml slatkog vrhnja
- 3 žlice šećera u prahu
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva. Olovkom na papiru za pečenje nacrtajte krug promjera 20-25 centimetara.
- Izmiksajte bjelanjke u snijeg pa postepeno dodajte šećer. Kad postane sjajan, umiješajte žlicu octa i gustina.
- Meringu rasporedite po papiru za pečenje, prateći kružnicu koju ste nacrtali olovkom. U sredini napravite manju udubinu, kako biste je mogli lako nadjenuti šlagom i voćem.
- Pecite sat vremena, isključite pećnicu pa ostavite da se do kraja ohladi u pećnici.
- Izmiksajte rashlađeno slatko vrhnje u šlag pa njime nadjenite koru.
- Jagode operite, narežite ih na četvrtine pa ih poslažite po torti. U slast!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice