• Naslovnica
  • Najnovije
  • Recepti
    • Predjelo
    • Juha
    • Glavno jelo
    • Zalogajčići
    • Desert
    Još
    • Namirnice
    • Savjet više
    Još
    • Naslovnica
    • Najnovije
    • Recepti
      • Predjelo
      • Juha
      • Glavno jelo
      • Zalogajčići
      • Desert
      Još
      • Namirnice
      • Savjet više
      Rubrike
      • Naslovnica
      • Najnovije
      • Recepti
        • Predjelo
        • Juha
        • Glavno jelo
        • Zalogajčići
        • Desert
        Još
        • Namirnice
        • Savjet više
        Ostalo
        • Marketing
        • Impresum
        • Kontakt
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja

        Copyright © 2021. Adria Media Zagreb d.o.o.

        Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

        Sacherica - najpoznatija bečka slastica 0 Podijeli PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL
        • Recepti
        • Desert

        Sacherica - najpoznatija bečka slastica

        23.03.2023 12:57
        23.03.2023 12:57
        0

        Sacher torta je austrijska slastica koja nikada neće izaći iz mode. Vodimo vas kroz pripremu ove čokoladne delicije…

         Sacher torta Izvor: Shutterstock

        Sacher torta omiljena je narudžba u bečkim kavanama još od prve polovice 19. stoljeća. Ova jednostavna torta sastoji se od tamnog biskvita, sloja pekmeza od marelice i čokolade te se obično servira sa žlicom tučenog vrhnja.

        Jedino po čemu se ovaj recept razlikuje od originalnog je bademovo brašno, koje je odličan dodatak, ali nije nužno. Vrijedi spomenuti i kako se torta treba dobro ohladiti prije rezanja. Budite strpljivi!

        Sacher torta

        Sastojci za biskvit:

        • 150 g čokolade (50 % kakaa)
        • 6 jaja
        • 120 g glatkog brašna
        • 60 g bademovog brašna
        • ¼ žličice soli
        • 170 g maslaca sobne temperature
        • 200 g šećera

        Ostali sastojci:

        • 300 g pekmeza od marelice
        • 2 žlice ruma
        • 100 g šećera u prahu
        • 250 g čokolade (50 % kakaa)
        • 120 ml vode

        Priprema:

        1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Dobro namastite okrugli kalup promjera 22 centimetara i obložite dno papirom za pečenje.
        2. Rastopite čokoladu i ostavite da se hladi dok pripremate biskvit.
        3. Bjelanjke odvojite od žumanjaka pa ih istucite u čvrsti snijeg.
        4. U drugoj posudi pomiješajte glatko brašno s bademovim i dodajte sol.
        5. U zasebnoj posudi miksajte maslac i šećer. Postepeno dodajte žumanjke i miksajte dok ne dobijete pjenastu smjesu. Dodajte čokoladu i miješajte dok se sastojci ne sjedine.
        6. Dodajte i brašno pa kratko miksajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
        7. Postepeno dodajte snijeg od bjelanjaka te ga lagano umiješajte sa špatulom.
        8. Prebacite u pripremljeni kalup te lagano zagladite vrh. Pecite 40 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu biskvita ne izađe suha. Pustite da se biskvit hladi 30 minuta, a potom skinite obruč i pričekajte da se biskvit u potpunosti ohladi. Preokrenite tortu na tanjur i maknite papir za pečenje. Pomoću noža ili konca narežite biskvit na tri jednaka tanka biskvita.
        9. U pekmez dodajte rum ili žlicu do dvije vode i kratko zagrijte na laganoj vatri.
        10. Biskvit stavite na rešetku, a ispod rešetke papir za pečenje. Prvi sloj premažite pekmezom i poklopite s drugim koji isto premažete i poklopite sa zadnjim slojem.
        11. Ostatak pekmeza pomiješajte sa žlicom vode te premažite tortu sa svih strana. Koristite kist kako bi lakše premazali površinu torte i rubove.
        12. Stavite tortu u hladnjak na 20 minuta, a za to vrijeme pripremite glazuru.
        13. Čokoladu razlomite na manje komade ili je usitnite nožem. Na pari otopite šećer u vodi pa dodajte usitnjenu čokoladu i miješajte dok ne dobijete glatku teksturu. Ako vam se glazura čini pregusta, dodajte još žlicu do dvije vruće vode.
        14. Pričekajte par minuta da glazura ne bude vruća, a zatim ju izlijte preko torte.
        15. Prebacite tortu u hladnjak i pustite da odstoji preko noći. Narežite i po želji servirajte s tučenim vrhnjem.

        Možda će vas zanimati

        • BEZ PEĆNICE |

          27. Apr 2022.

          Torta za tren, šarlota s jagodama

          0
           torta sarlota s jagodama
        • OMILJENA SLASTICA |

          26. Jan 2022.

          Neodoljiva torta od mrkve

          0
           torta od mrkve

        Tagovi

        Sacher torta desert čokolada

        Podijeli

        PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL

        Najnovije

        5 sastojaka

        | 24. May 2023.

        Morate isprobati ovaj mousse od maline!

        Mousse od malina
        0

        slatki izazov

        | 19. May 2023.

        Možete li uopće pojesti ovaj veliki čokoladni keks?

        Veliki čokoladni keks
        0

        obavezno isprobajte!

        | 17. May 2023.

        Ovo je univerzalna baza za perfektne muffine...

        Univerzalna smjesa za muffine
        0

        za posebne prilike

        | 17. May 2023.

        Predobra sezonska verzija chia pudinga

        Chia puding s matchom i jagodama
        0

        još bolja verzija!

        | 15. May 2023.

        Uljepšajte si jutro mini palačinkama

        Mini palačinke
        0

        bez jaja!

        | 15. May 2023.

        Tiramisu s jagodama je najbolja sezonska slastica

        Tiramisu s jagodama i čokoladom
        0

        vrijeme je za slatko

        | 12. May 2023.

        Pavlova je najbolji izbor za proljetni vikend!

         Pavlova torta s jagodama
        0

        odmah isprobajte

        | 10. May 2023.

        Ovo je recept za najsočniji biskvit s voćem!

         Sočan biskvit s voćem
        0

        ne može brže!

        | 10. May 2023.

        Kremasti desert od avokada gotov je za pet minuta!

         Krema od avokada gotova za 5 minuta
        0

        Najpopularnije

         Salata od leće
        0

        brzo i zdravo!

        | 24. Mar 2023.

        Današnji gablec je brza i lagana salata od leće

         Riža od cvjetače sa začinskim biljem
        0

        Glavno jelo

        | 31. Jul 2022.

        Jednostavna "riža" od cvjetače koja će vas oduševiti

         tikvice gril
        0

        POVRĆE JE IN

        | 21. Jul 2022.

        Otkrijte kako savršeno pripremiti tikvice na grilu

         Tiramisu od zobenih pahuljica
        0

        2u1

        | 13. Mar 2023.

        Zobena kaša može biti zamjena za tiramisu!

         Domaći čokoladni sladoled
        0

        Desert

        | 26. May 2022.

        Ovaj kremasti čokoladni sladoled možete napraviti i kod kuće

        • Impresum
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja
        • Kontakt
        Story Sensa Roditelji Smartlife Sportlife Scena Insider Luxury Society
        • Facebook
        • Instagram

        © Adria Media Zagreb d.o.o.