Takozvana turska pasta krajem godine postala je viralni hit. Potrebna vam je tjestenina po želji i mljeveno meso, a tajna okusa je u umaku od jogurta i slatke mljevene paprike.

Sastojci:

  • 500 g mljevenog mesa
  • 1 žličica luka u prahu, po želji
  • 1 žličica paprike
  • sol poželji
  • 1 prstohvat papra
  • 1 glavica luka sitno nasjeckana

Umak od jogurta:

  • 1,5 šalica običnog jogurta
  • ½ žličice soli po želji
  • 3 češnja češnjaka, mljevena

Umak od maslaca:

  • 4 žlice maslaca
  • ½ žličice slatke paprike

Dodatno:

  • 350 g tjestenine
  • šaka cherry rajčica prerezanih na pola
  • sjeckani peršin za ukras

Priprema:

Pržite mljeveno meso bez ulja u tavi na jakoj vatri. Izlomite ga žlicom i dodajte sol, papar, papriku i luk u prahu. Pržite nekoliko minuta, dodajte sitno sjeckani luk i pržite dok meso ne porumeni. Ostavite sa strane, pa napravite umak od jogurta. Pomiješajte čisti jogurt s češnjakom i soli. Probajte i prilagodite sol po potrebi. Ostavite sa strane.

Zatim napravite umak od maslaca tako da u malom loncu na štednjaku otopite maslac. Dodajte papriku i pržite oko minutu. Maknite s vatre. Tjesteninu skuhajte na štednjaku prema uputama na pakiranju u kipućoj slanoj vodi. Kad je tjestenina kuhana, rasporedite je u zdjelice s umakom od jogurta, a zatim i mljeveno meso. Zatim dodajte prepolovljene cherry rajčice i sitno sjeckani peršin. Na kraju prelijte umakom od maslaca. 

 Izvor: StvarUkusa