Takozvana turska pasta krajem godine postala je viralni hit. Potrebna vam je tjestenina po želji i mljeveno meso, a tajna okusa je u umaku od jogurta i slatke mljevene paprike.
Sastojci:
- 500 g mljevenog mesa
- 1 žličica luka u prahu, po želji
- 1 žličica paprike
- sol poželji
- 1 prstohvat papra
- 1 glavica luka sitno nasjeckana
Umak od jogurta:
- 1,5 šalica običnog jogurta
- ½ žličice soli po želji
- 3 češnja češnjaka, mljevena
Umak od maslaca:
- 4 žlice maslaca
- ½ žličice slatke paprike
Dodatno:
- 350 g tjestenine
- šaka cherry rajčica prerezanih na pola
- sjeckani peršin za ukras
Priprema:
Pržite mljeveno meso bez ulja u tavi na jakoj vatri. Izlomite ga žlicom i dodajte sol, papar, papriku i luk u prahu. Pržite nekoliko minuta, dodajte sitno sjeckani luk i pržite dok meso ne porumeni. Ostavite sa strane, pa napravite umak od jogurta. Pomiješajte čisti jogurt s češnjakom i soli. Probajte i prilagodite sol po potrebi. Ostavite sa strane.
Zatim napravite umak od maslaca tako da u malom loncu na štednjaku otopite maslac. Dodajte papriku i pržite oko minutu. Maknite s vatre. Tjesteninu skuhajte na štednjaku prema uputama na pakiranju u kipućoj slanoj vodi. Kad je tjestenina kuhana, rasporedite je u zdjelice s umakom od jogurta, a zatim i mljeveno meso. Zatim dodajte prepolovljene cherry rajčice i sitno sjeckani peršin. Na kraju prelijte umakom od maslaca.
Izvor: StvarUkusa
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice