Većina ljudi ne može zamisliti ručak bez juhe, a topla pileća juha nije samo ukusna već je i iznimno zdrava. Donosimo vam jednostavan recept za ukusnu domaću juhu koju možete pripremati često.
Sastojci:
- 400 g pilećeg mesa
- 3 mrkve
- 1 mali luk
- 1 veliki celer
- 1 krumpir
- 1 vezica peršina
- 1 žlica suhe mješavine začina
- rezanci
- papar u zrnu, po ukusu
- sol, po ukusu
- nasjeckano lišće peršina
Priprema:
U veći lonac stavite meso koje ste dobro oprali te nasjeckanu mrkvu, nasjeckani celer, nasjeckani korijen peršina, cijeli oguljeni i oprani krumpir te glavicu luka prerezanu na pola. Dodajte papar u zrnu po želji.
Sastojke u loncu prelijte vodom i kuhajte na laganoj vatri, da juha kuha, dok se povrće i meso ne skuhaju.
Iz juhe izvadite krumpir, luk i piletinu pa dodajte rezance. Dodati nasjeckano peršinovo lišće, začine i sol, po ukusu.
Pustite da juha kuha 2-3 minute i zatim maknite s vatre.
Izvor: StvarUkusa
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice