Meso u umaku uvijek je ukusan ručak, a u ovom umaku od vrhnja, senfa i meda možete pripremiti teletinu ili svinjetinu. Odlično paše uz pečeni ili pire krumpir.

Sastojci:

  • 350 g telećih ili svinjskih odrezak
  • 1 žlica ulja
  • 6 žlica vrhnja za kuhanje
  • 1,5 žlica senfa 
  • 2 žlice soka od limuna
  • pola žlice meda
  • sol, papar

Priprema:

1. Odreske istucite kuhinjskim čekićem, malo posolite. Meso pržite na ulju s obje strane pet do šest minuta. Izvadite iz tave i poklopite da se ne ohladi.

2. Pomiješajte vrhnje za kuhanje, senf, med i limunov sok te smjesu ulijte u tavu u kojoj se prethodno pržilo meso. Umak kuhajte nekoliko minuta na laganoj vatri.

3. Na kuhani umak stavite meso i sve pirjajte još minutu na srednjoj temperaturi.

4. Gotovo jelo poslužite uz pečeni ili pire krumpir.