Meso u umaku uvijek je ukusan ručak, a u ovom umaku od vrhnja, senfa i meda možete pripremiti teletinu ili svinjetinu. Odlično paše uz pečeni ili pire krumpir.
Sastojci:
- 350 g telećih ili svinjskih odrezak
- 1 žlica ulja
- 6 žlica vrhnja za kuhanje
- 1,5 žlica senfa
- 2 žlice soka od limuna
- pola žlice meda
- sol, papar
Priprema:
1. Odreske istucite kuhinjskim čekićem, malo posolite. Meso pržite na ulju s obje strane pet do šest minuta. Izvadite iz tave i poklopite da se ne ohladi.
2. Pomiješajte vrhnje za kuhanje, senf, med i limunov sok te smjesu ulijte u tavu u kojoj se prethodno pržilo meso. Umak kuhajte nekoliko minuta na laganoj vatri.
3. Na kuhani umak stavite meso i sve pirjajte još minutu na srednjoj temperaturi.
4. Gotovo jelo poslužite uz pečeni ili pire krumpir.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice