Piletina zanimljivog naziva "Marry me" (Oženi me ili Udaj se za mene) dobila je ime jer je navodno toliko dobra da, ako je pripremite svom partneru, odmah će se zaljubiti u vaše kuhanje. 

Ovo kremasto i sočno jelo gotovo je u samo pola sata. Pileći odresci u kombinaciji sa sušenom rajčicom, parmezanom i vrhnjem pravi su dokaz da put do srca vodi kroz želudac. Zvuči dobro, zar ne?

Sastojci:

  • 4 pileća odreska
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice papra
  • 4 žlice brašna
  • 1,5 žlica maslinovog ulja
  • 1,5 žlica maslaca
  • 3 češnja češnjaka
  • 200 ml vruće vode
  • kocka za juhu
  • 160 ml vrhnja za kuhanje
  • 30 g parmezana
  • 3/4 žlice mljevena paprike
  • 1 žličica sušenih biljnih začina
  • 20 g sušene rajčice
  • 1 šaka nasjeckanog bosiljka

Priprema:

Piletinu posolite i popaprite s obje strane, pa je uvaljate u brašno.

Zagrijte ulje i maslac na srednjoj temperaturi, pa pržite 4 minute sa obje strane, dok piletina ne poprimi zlatnu boju. Slagati na ubrus da se ocijedi višak masnoće.

U tavu dodajte nasjeckani češnjak, prodinstati.

Pileću kocku za juhu otopiti u vrućoj vodi, pa dodati u tavu. Promiješajte da se umak ne zalijepi pa smanjite temperaturu. Dodajte vrhhnje za kuhanje i parmezan, pa umak dobro izmiješajte.

Nakon par minuta laganog kuhanja dodajte mljevenu papriku i sušeno začinjeno bilje. Dodajte sušene rajčice i na kraju piletinu.

Pustite da se umak od sušenih rajčica kuha još 5 minuta. Maknite sa štednjaka, pa ukrasite nasjeckanim bosiljkom.