Za riblje jelo ovog tjedna odaberite pljeskavice od oslića. U ovom receptu polpete se peku u pećnici bez kapi ulja, a ukusan su i zdrav obrok za cijelu obitelj. Poslužite uz krumpir salatu ili prilog po izboru.

Sastojci:

  • 1 kg oslića
  • 1 luk
  • 60 g brašna
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žličica paprike
  • sol, papar

Priprema:

Filete oslića skuhajte u slanoj vodi oko pola sata. Procijedite ih i ostavite da se ohlade. Stavite ih u blender, dodajte sitno sjeckani češnjak i luk, brašno, prezle i začine po ukusu. Pomiješajte sve sastojke tako da dobijete homogenu smjesu. Dlanovima oblikujte polpete željene veličine i posložite ih na lim obložen papirom za pečenje. Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 15-20 minuta dok ne dobiju lijepu koricu.

Izvor: Stvar ukusa