Sezona je pripreme zimnice, a iako je jednostavnije kupiti gotov ajvar, kisele krastavce ili paprike, nema do domaćeg proizvoda. Ukiseljene pečene paprike puno su ukusnije od običnih kiselih paprika i lagane su za pripremu pa nemojte propustiti sezonu ovog povrća i napravite domaću zimnicu.
Sastojci:
- 1 kg paprike
- 3 žlice soli
- 7 žlica šećera
- 2 litre octa
- 500 ml vode
- 3 mrkve
- režanj češnjaka
- kopar
Priprema:
Paprike ispecite na tavi, ali pržite kratko, oko pola minute sa svake strane. Ne smiju biti pečene kao za ajvar ili salatu. Zatim ih stavite u posudu i prekrijte vrećicom ili prozirnom folijom. Kad omekšaju, paprike ogulite i očistite od peteljki i sjemenki. Narežite ih po želji, pa složite u staklenku, a između paprika rasporedite krupno nasjeckani češnjak i mrkvu te nasjeckani kopar. U lonac ulijte ocat i vodu pa dodajte šećer i sol. Kuhajte dok ne proključa i ulijte u staklenke s paprikama. Čvrsto zatvorite.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice