Slavni TV kuhar Jamie Oliver u YouTube videu "Kako napraviti savršenu kajganu" pokazao je kako napraviti francusku i američku kajganu, a mi vam donosimo recept za englesku kajganu.

"Kokošje jaje je najukusniji i najjeftiniji oblik proteina na planeti, to je činjenica. Ima pregršt mikronutrijenata i brzo se priprema", ispričao je te objasnio da ako radite kajganu za dvoje, dovoljna su dva jaja po osobi.

U zdjeli ih umutite i malo posolite.

Zagrijte štednjak na umjerenu temperaturu, u tavu ulijte maslac i stavite na štednjak. Zatim dodajte jaja i kada se jaja počnu malo zgušnjavati svakih 5 sekundi promiješajte.

Oliver tvrdi da, iako neki dodaju mlijeko ili vrhnje, ove namirnice nisu potrebne da kajgana bude kremasta. Saznajte koje tri namirnice kuhar Anthony Bourdain nikad nije stavljao u kajganu i njegove savjete kako je pripremiti.

Kad ih skinete sa štednjaka, jaja će se i dalje pržiti jer je tava još vruća. Kako ne bi zagorjela, premjestite jaja na jednu stranu tave.

Izlijte ih na tost koji možete namazati maslacem, ali i ne morate jer jaja već imaju maslac od prženja.

Možete ih jesti sa slaninom, kobasicama, rajčicama ili grahom, za pravi engleski doručak.