Za profesionalne kuhare smatra se da i kod kuće kuhaju i jedu najfiniju hranu, a poznati domaći chef Melkior Bašić pokazao je što obožava jesti kad je gladan.
Iako se našalio da svi misle da profesionalni kuhari kod kuće jedu "točkice", ali zapravo jedu jednostavnu hranu na kojoj su odrasli. Stoga nam je otkrio kako izgleda sendvič koji ga podsjeća na djetinjstvo, a upravo njime je osvojio svoju suprugu.
Za sendvič je koristio bijeli baguette kruh, suho meso, ajvar, jaje i svinjsku mast.
Najprije je na svinjskoj masti prepržio suho meso na laganoj vatri i naglasio da ga ne smijete prepeći da ne postane suho. Na to je stavio kruh da upije masnoću te ga premazao ajvarom s obje strane. Na jednu stranu prerezanog baguettea stavio je pečeno suho meso, a gore pečena jaja na oko, preklopio baguette i prerezao ga po dužini. Dodao je i da mu je korica na pečenim jajima jako fina, iako nije po "pravilima", a za svinjsku masnoću kaže da je dobra jer tako okus duže ostaje u ustima.
Moramo priznati da izgleda odlično, jednostavno i ukusno!
Pogledajte video u kojem chef pokazuje i kojim nožem se reže kruh:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice