• Naslovnica
  • Najnovije
  • Recepti
    • Predjelo
    • Juha
    • Glavno jelo
    • Zalogajčići
    • Desert
    Još
    • Namirnice
    • Savjet više
    Još
    • Naslovnica
    • Najnovije
    • Recepti
      • Predjelo
      • Juha
      • Glavno jelo
      • Zalogajčići
      • Desert
      Još
      • Namirnice
      • Savjet više
      Rubrike
      • Naslovnica
      • Najnovije
      • Recepti
        • Predjelo
        • Juha
        • Glavno jelo
        • Zalogajčići
        • Desert
        Još
        • Namirnice
        • Savjet više
        Ostalo
        • Marketing
        • Impresum
        • Kontakt
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja

        Copyright © 2021. Adria Media Zagreb d.o.o.

        Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

        Kako napraviti odličan kruh za sendviče 0 Podijeli PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL
        • Savjet više

        Kako napraviti odličan kruh za sendviče

        23.02.2023 08:51
        23.02.2023 08:51
        0

        Za dobar sendvič trebate dobru šunku, fini sir, list salate, ukusan umak po izboru - i svježi kruh. Možete ga lako pripremiti i sami, ako imate malo strpljenja i vremena

         Bijeli kruh za sendviče Izvor: Shutterstock

        Sastojke za ovaj pahuljasti kruh s hrskavom koricom sigurno imate kod kuće, što je veliki bonus. Bitno je samo da ga dobro umijesite i da ne krećete s pečenjem prije no što se tijesto dobro digne. I to je to!

        Bijeli kruh za sendviče

        Sastojci:
        420 g glatkog brašna
        250 ml mlake vode
        50 ml toplog mlijeka
        1 vrećica suhog kvasca
        2 žlice šećera
        60 g maslaca
        1-2 žličice soli

        Priprema:
        U u velikojposudi pomiješajte mlijeko, vodu, šećer i kvasac pa pustite da odstoji 10-ak minuta. Dodajte maslac s malo soli i trećinom brašna i upotrijebite nastavke za miksanje tijesta. Kad se smjesa sjedini, dodajte još trećinu brašna, miksajte na srednjoj brzini dok se sve ne poveže, a potom dodajte ostatak brašna. Tijesto dobro umijesite rukama kako bi bilo glatko i sjajno. Premjestite ga u čistu nauljenu posudu, obložite prozirnom folijom i pokrijte krpom. Pustite da se diže otprilike dva sata, dok se ne udvostruči.
        Uljem premažite kalup za kruh. Tijesto premijesite na pobrašnjenoj podlozi, oblikujte ga u štrucu i premjestite u posudu. Pokrijte ga krpom i pustite da se diže još otprilike sat vremena. Pecite otprilike pola sata u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Ako primijetite da prebrzo poprima boju, obložite ga aluminijskom folijom. Pričekajte da se kruh u potpunosti ohladi prije rezanja. Dobar tek!

        Možda će vas zanimati

        • DOMAĆE JE DOMAĆE |

          28. Sep 2022.

          Ovo je zaista focaccia za pamćenje!

          0
           shutterstock_1324052474.jpg
        • IZ PEĆNICE |

          31. Mar 2022.

          Mirisna peciva sa začinskim biljem i više su nego dobrodošla ideja za doručak

          0
           peciva s zacinskim biljem

        Tagovi

        bijeli kruh domaći kruh sendvič

        Podijeli

        PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL

        Najnovije

        otkrivamo tajnu

        | 24. Mar 2023.

        Znate li napraviti domaću majonezu?

        Domaća majoneza
        0

        kratki vodič

        | 03. Mar 2023.

        Smjesu za kekse možete zamrznuti. Evo kako...

        Zamrzavanje tijesta za kekse
        0

        tips&tricks

        | 27. Feb 2023.

        Znate li gdje i kako trebate čuvati kavu?

        Skladištenje kave u zrnu
        0

        TIPS&TRICKS

        | 07. Feb 2023.

        Kako češnjak što dulje održati svježim?

        češnjak
        0

        NO FOOD WASTE

        | 03. Feb 2023.

        Volite li brokulu iskoristite i stabljiku, evo i kako

        brokula
        0

        izbjegnite greške

        | 03. Feb 2023.

        Pet pravila za pripremu savršenog bechamela

        shutterstock_255028519.jpg
        0

        DOBRODOŠLI SAVJETI

        | 23. Jan 2023.

        Kako izbjeći jaja u nekim receptima? Našli smo rješenja…

         jaja
        0

        ZAPAMTITE

        | 17. Jan 2023.

        Ovo su namirnice koje uvijek trebate imati u zamrzivaču

         hrana zamrzivač
        0

        ZA JOŠ UKUSNIJI OBROK

        | 16. Jan 2023.

        Trikovima do savršeno sačuvanog avokada i ukusnog doručka

         avokado
        0

        Najpopularnije

         pohano meso
        0

        POKUŠAJTE I OVAKO

        | 06. Feb 2022.

        Pohamo, ali u pećnici

         brie sir
        0

        PRIČA O SIRU

        | 06. Feb 2022.

        Što je BRIE sir i kako ga poslužiti? Imamo odlične ideje

         Varivo od kvinoje i povrća
        0

        na žlicu

        | 23. Mar 2023.

        Varivo od kvinoje kojem ćete teško odoljeti

         shutterstock_1239647632.jpg
        0

        za svečani ručak

        | 19. Oct 2022.

        Pečene prokulice - prilog koji će zasjeniti dobar komad mesa

         Njoki u umaku s piletinom i gljivama
        0

        Glavno jelo

        | 04. Jun 2022.

        Kremasti njoki s piletinom - ručak iz jedne tave

        • Impresum
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja
        • Kontakt
        Story Sensa Roditelji Smartlife Sportlife Scena Insider Luxury Society
        • Facebook
        • Instagram

        © Adria Media Zagreb d.o.o.