Mekane vafle idealne su i za doručak i za večeru. Možete poslužiti s čime god želite: čokoladom, voćem, javorovim sirupom, medom, domaćim namazom...

Sastojci:

450 ml mlijeka
3 velika jaja
125 ml ulja
1 žlica ekstrakta vanilije
225 g glatkog brašna
2 žlice praška za pecivo
3 žlice šećera
malo morske soli

Pogledajte OVDJE 3 recepta za buhtle kao iz djetinjstva

Priprema:

Zagrijte pekač za vafle prema uputama (neke je potrebno malo namastiti prije pokretanja). U veću zdjelu uliti mlijeko, dodati žumanjke, ulje i vaniliju i sve sjediniti.

U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer i sol. Pomiješajte sve sastojke i umutite da nema grudica. Bjelanjke stavite u čistu zdjelu i istucite ih pa polako dodajte u tijesto dok ne dobijete gustu, glatku i prozračnu smjesu. Ulijte smjesu u pekač za vafle i kuhajte prema uputama, otprilike 2-3 minute.

Nemojte slagati vafle jedne na druge jer će izgubiti hrskavost.