Mekane vafle idealne su i za doručak i za večeru. Možete poslužiti s čime god želite: čokoladom, voćem, javorovim sirupom, medom, domaćim namazom...
Sastojci:
450 ml mlijeka
3 velika jaja
125 ml ulja
1 žlica ekstrakta vanilije
225 g glatkog brašna
2 žlice praška za pecivo
3 žlice šećera
malo morske soli
Priprema:
Zagrijte pekač za vafle prema uputama (neke je potrebno malo namastiti prije pokretanja). U veću zdjelu uliti mlijeko, dodati žumanjke, ulje i vaniliju i sve sjediniti.
U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer i sol. Pomiješajte sve sastojke i umutite da nema grudica. Bjelanjke stavite u čistu zdjelu i istucite ih pa polako dodajte u tijesto dok ne dobijete gustu, glatku i prozračnu smjesu. Ulijte smjesu u pekač za vafle i kuhajte prema uputama, otprilike 2-3 minute.
Nemojte slagati vafle jedne na druge jer će izgubiti hrskavost.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice