Bilo da se radi o domaćim ili američkim palačinkama, ovom desertu ne možemo odoljeti. Savršen je uz namaze od lješnjaka i voća. U nastavku vam donosimo najbolji recept za američke palačinke.

Sastojci za tijesto:

200 g brašna
1 ½ žličica praška za pecivo
1 žličica žutog šećera
3 velika jajeta
30 g rastopljenog maslaca
200 ml mlijeka
ulje

Za preljev:

javorov sirup ili med
dodaci po izboru – čokoladne mrvice, borovnice ili maslac od kikirikija i džem

Priprema:

U velikoj zdjeli pomiješajte 200 g brašna, 1 ½ žličicu praška za pecivo, 1 žlicu žutog šećera i prstohvat soli. Napravite udubljenje u sredini stražnjom stranom žlice, zatim dodajte 3 velika jaja, 25 g otopljenog maslaca i 200 ml mlijeka. Mutite pjenjačom ili mikserom dok smjesa ne postane glatka.

Zagrijte kockicu maslaca i 1 žličicu ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Kad maslac postane pjenast, izlijte krugove tijesta širine otprilike 8 cm. Pazite da palačinke ne stavljate preblizu jer će se tijekom pečenja raširiti. Američke palačinke pecite s jedne strane oko 1-2 minute ili dok se na površini ne pojavi veliki broj malih mjehurića. Okrenite palačinke i pecite još minutu s druge strane. Ponavljati dok se ne potroši svo tijesto.

Bilo da se radi o domaćim ili američkim palačinkama, ovom desertu ne možemo odoljeti. Savršen je uz namaze od lješnjaka i voća. U nastavku vam donosimo najbolji recept za američke palačinke.