• Naslovnica
  • Najnovije
  • Recepti
    • Predjelo
    • Juha
    • Glavno jelo
    • Zalogajčići
    • Desert
    Još
    • Namirnice
    • Savjet više
    Još
    • Naslovnica
    • Najnovije
    • Recepti
      • Predjelo
      • Juha
      • Glavno jelo
      • Zalogajčići
      • Desert
      Još
      • Namirnice
      • Savjet više
      Rubrike
      • Naslovnica
      • Najnovije
      • Recepti
        • Predjelo
        • Juha
        • Glavno jelo
        • Zalogajčići
        • Desert
        Još
        • Namirnice
        • Savjet više
        Ostalo
        • Marketing
        • Impresum
        • Kontakt
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja

        Copyright © 2021. Adria Media Zagreb d.o.o.

        Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

        Popečci od krumpira, više od priloga 0 Podijeli PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL
        • Recepti
        • Zalogajčići

        Popečci od krumpira, više od priloga

        24.02.2023 08:17
        24.02.2023 08:17
        0

        Volite li popečke od tikvica predlažemo da ljetnu verziju zamijenite s odličnom zimskom

         popečci krumpir Izvor: Shutterstock

        Predstavljamo ukusne popečke od krumpira koji se prema osnovnom receptu pripremaju od ribanog krumpira, luka, jaja, brašna i začina. Pripremljena smjesa dobro povezanih sastojaka osnova je za pečenje popečaka koji se prže u dubokom ulju, baš kao i oni od svima omiljenih tikvica. Pečeni popečci od krumpira se poslužuju s kiselim vrhnjem ili za one slatkog zuba s pireom od jabuka. Ali za pripremu ukusnih zalogaja važno je zapamtiti da je i više nego važno naribani krumpir i luk ocijediti od viška tekućine. To učinite tako da naribane sastojke zamotate u kuhinjsku krpu te ocijedite. Pečene popečke (ovo se jelo krije i iza pojma latkes) je važno nakon pečenja ocijediti na kuhinjskim papirnatim ubrusima te poslužiti tople a oduševljavaju time što su hrskavi izvana i mekani iznutra.

        Popečci od krumpira
        Sastojci:
        600 g krumpira
        50 g brašna
        2 velika jaja
        manji luk
        sol, papar
        ulje za prženje
        kiselo vrhnje za posluživanje

        Priprema:
        Krumpir operite, ogulite i naribajte. Luk očistite te također naribajte. Naribane sastojke stavite u čistu kuhinjsku krpu i dobro ocijedite višak tekućine. Ocijeđene sastojke dodajte u posudu te pomiješajte s ostalim sastojcima. U većoj tavi zagrijte ulje za prženje te pecite popečke tako da žlicom dodajete smjesu te je oblikujete u mini palačinku. Pecite na umjerenoj vatri s obje strane kako bi popečci bili hrskavi izvana i mekani iznutra. Pečene ocijedite od viška ulja te poslužite s kiselim vrhnjem koje ste razradili vilicom te obogatili začinima po želji.

        Tagovi

        popečci od krumpira

        Podijeli

        PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL

        Najnovije

        može li bolje?

        | 23. May 2023.

        Slatka pizza s voćem idealan je doručak

        Slatka pizza s voćem
        0

        za posebne prilike

        | 19. May 2023.

        Kremasti zalogajčići za obožavatelje kikiriki maslaca

        Fudge od kikiriki maslaca
        0

        za prste polizati

        | 19. May 2023.

        Prutići sa sirom gotovi za manje od pola sata

        Prutići od lisnatog tijesta sa sirom
        0

        dobro jutro!

        | 12. May 2023.

        Preukusna jutarnja kombinacija s avokadom i gljivama

        Avokado tost s gljivama
        0

        tuna melt

        | 12. May 2023.

        Predobar topli sendvič s tunom iz konzerve

        Topli sendvič s tunom
        0

        odmah gotovo!

        | 09. May 2023.

        Španjolci obožavaju ovaj recept s rajčicom!

        Tostirani kruh s rajčicom
        0

        mali zalogaji

        | 02. May 2023.

        Mini mozzarella može biti zvijezda večeri

         Marinirana mini mozzarella
        0

        večera za 5

        | 25. Apr 2023.

        Brzinski popečci od tune iz konzerve

         Popečci od tune
        0

        počastite se!

        | 25. Apr 2023.

        Proljetno slavlje uz “pijane” jagode

         Pijane jagode u roseu i šećeru
        0

        Najpopularnije

         Salata od leće
        0

        brzo i zdravo!

        | 24. Mar 2023.

        Današnji gablec je brza i lagana salata od leće

         Riža od cvjetače sa začinskim biljem
        0

        Glavno jelo

        | 31. Jul 2022.

        Jednostavna "riža" od cvjetače koja će vas oduševiti

         tikvice gril
        0

        POVRĆE JE IN

        | 21. Jul 2022.

        Otkrijte kako savršeno pripremiti tikvice na grilu

         Tiramisu od zobenih pahuljica
        0

        2u1

        | 13. Mar 2023.

        Zobena kaša može biti zamjena za tiramisu!

         Domaći čokoladni sladoled
        0

        Desert

        | 26. May 2022.

        Ovaj kremasti čokoladni sladoled možete napraviti i kod kuće

        • Impresum
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja
        • Kontakt
        Story Sensa Roditelji Smartlife Sportlife Scena Insider Luxury Society
        • Facebook
        • Instagram

        © Adria Media Zagreb d.o.o.