Ovi uštipci su zapravo poput naših fritula s jabukama. Dodajte im još i grožđice i dobit ćete ukusan zalogajčić uz topli napitak koji možete jesti za doručak, večeru ili desert.
Sastojci:
- 1 svježi kvasac
- 240 ml mlakog mlijeka
- 530 g brašna
- 1 čajna žličica soli
- 1 jaje
- 200 g grožđica
- 1 jabuka, oguljena i sitno nasjeckana
- 900 ml ulja, za prženje
- 240 g šećera u prahu, za posipanje
Priprema:
Kvasac prelijte toplim mlijekom i miješajte dok se ne otopi. Stavite sito na veliku zdjelu i prosijte brašno i sol izravno u njega. Pomiješajte jaja i smjesu kvasca s brašnom da dobijete tijesto, zatim umiješajte grožđice i jabuku.
Zdjelu pokriti vlažnom krpom i ostaviti na toplom mjestu sat vremena, dok se tijesto ne udvostruči. Zagrijte ulje na temperaturu od 190°C. S dvije žlice koje ste prethodno umočili u vruće ulje oblikujte kuglice od tijesta i spuštajte ih u ulje.
Pržite 4-8 minuta, dok ne porumene sa svih strana, zatim prebacite u pleh obložen papirnatim ručnikom da se ocijede. Pospite ih šećerom u prahu i poslužite tople.
Izvor: StvarUkusa
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice