Ovi uštipci su zapravo poput naših fritula s jabukama. Dodajte im još i grožđice i dobit ćete ukusan zalogajčić uz topli napitak koji možete jesti za doručak, večeru ili desert.

Sastojci:

  • 1 svježi kvasac
  • 240 ml mlakog mlijeka
  • 530 g brašna
  • 1 čajna žličica soli
  • 1 jaje
  • 200 g grožđica
  • 1 jabuka, oguljena i sitno nasjeckana
  • 900 ml ulja, za prženje
  • 240 g šećera u prahu, za posipanje
Recept za uštipke s jabukama i grožđicama
Shutterstock 

Priprema:

Kvasac prelijte toplim mlijekom i miješajte dok se ne otopi. Stavite sito na veliku zdjelu i prosijte brašno i sol izravno u njega. Pomiješajte jaja i smjesu kvasca s brašnom da dobijete tijesto, zatim umiješajte grožđice i jabuku.

Zdjelu pokriti vlažnom krpom i ostaviti na toplom mjestu sat vremena, dok se tijesto ne udvostruči. Zagrijte ulje na temperaturu od 190°C. S dvije žlice koje ste prethodno umočili u vruće ulje oblikujte kuglice od tijesta i spuštajte ih u ulje.

Pržite 4-8 minuta, dok ne porumene sa svih strana, zatim prebacite u pleh obložen papirnatim ručnikom da se ocijede. Pospite ih šećerom u prahu i poslužite tople.

 Izvor: StvarUkusa