U starinski recept za kiflice kakve su nekada radile naše bake ide mlijeko i ulje. Kasnije se dodavao margarin ili maslac umjesto ulja, a otkrili smo vam recept za tijesto za kiflice u koje idejogurt, pa kiselo vrhnje, čak i mineralna voda umjesto mlijeka. No jeste li znali da ga možete zamijesiti i s kefirom? Umjesto kvasca koristite prašak za pecivo, a možete ih puniti po želji.
Sastojci:
- 200 ml kefira
- 1 žumanjak
- 100 g maslaca
- 350 g brašna
- 1/2 žličice soli
- 10 g praška za pecivo
Priprema:
U kefir dodajte žumanjke, sol i otopljeni maslac te promiješajte. Dodajte brašno i prašak za pecivo, zamijesite mekano tijesto koje se ne lijepi. Pokrijte tijesto krpom i ostavite 20-30 minuta.
Tijesto tanko razvaljajte, pa ga izrežite na pravokutnike 10 x 12 cm. Nadjev stavite na jednu od širih stranica pravokutnika uz rub. Preklopite i zatvorite pritiskom. Slobodni dio pravokutnika prerezati na 8 traka i preklopiti ih poprečno preko.
Prije pečenja premažite razmućenim jajetom i pospite sezamom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 C oko 15-20 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice