Bacanje namirnica jer ih niste mogli pojesti dovoljno brzo može biti baš jako frustrirajuće. Zato je uvijek dobro otkriti neki novi trik za čuvanje hrane kako bi joj se produžio rok trajanja. 

Carleigh Bodrug, autorica kuharice bestselera New York Timesa, otkrila je svoj trik za čuvanje zelene salate koja tako ostaje svježa i do mjesec dana. U objavi na Instagramu koja u nešto više od mjesec dana ima 15 milijuna pregleda, pokazala je kako spriječiti da lisnato povrće postane sluzavo, smrdljivo i pokvareno. I moramo priznati da je trik prilično jednostavan.

Kako čuvati zelenu salatu?

Najprije je oprala glavicu zelene salate i narezala je na što manje komadiće. Nakon toga osušila ju je u salatnoj centrifugi (da, i to postoji), kako bi uklonila svu suvišnu vlagu koja može uzrokovati brže truljenje salate.

Nakon što se listovi osuše, stavlja ih u staklenu posudu i na njih platnenu krpu kako bi se riješila još više vlage. Napomenula je da će papirnati ručnici poslužiti ako nemate krpu. Posudu je zatim stavila u hladnjak uz napomenu da će svakih nekoliko dana mijenjati krpu.

Objava koja ima preko 300 tisuća lajkova, izazvala je pregršt interesa, kako pozitivnog tako i posprdnog. Jedan gledatelj je u šali komentirao: "Sada mogu još dulje ignorirati zelenu salatu u hladnjaku."

No šalu na stranu, bacanje hrane veliki je problem u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj. Domaćinstva bacaju više hrane nego prehrambeni lanci i hoteli. Osim što se tako baca novac, odbačena hrana trune na odlagalištima i proizvodi metan koji zagrijava planet.

Tako da svaki trik za čuvanje hrane dobro dođe, jer može pomoći kako vašem novčaniku tako i planetu.