Šlag od slatkog vrhnja često je dekoracija na tortama, voćnim pitama, pudingu, mousseu ili vrućoj čokoladi bez kojeg sve ove slastice ne bi bile toliko ukusne i primamljive.
Tekstura šlaga je najbolja neposredno prije posluživanja, što ponekad može biti problem jer slastice se obično jedu na samom kraju, nakon svih drugih jela. No, nije ga nemoguće pripremiti unaprijed, uz ovaj tajni sastojak.
Sve što trebate je u šlag dodati malo grčkog jogurta. Naravno, možete dodati bilo koji gušći jogurt, ali grčki jogurt dat će mu bolji okus. I važno je da koristite punomasni jogurt.
Na 240 ml vrhnja za šlag potrebna vam je samo jedna puna žlica jogurta.
Kiselost koju će dati jogurt pomoći će u ravnoteži okusa ako se radi o jako slatkom desertu dok mast pomaže šlagu da zadrži strukturu. To znači da se ovako pripremljen može držati u hladnjaku sve dok ne dođe red da ga upotrijebite u slastici, a da se ne raspada i odvaja.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice