Uvijek je dobro podsjetit se na važnosti doručka. Postoje brojne zdrave i hranjive ideje što pripremiti, ali uz listu brojnih kaša, smoothieja i granola ponekad poželimo ukusno pecivo, sendvič te kajganu. I dok često za pripremu željenog doručka izgovor nalazimo u nedostatku vremena uz ove ćete savjete savladati jednostavne tehnike uz koje više nema izgovora za hladnu kajganu ili suho pecivo za sendvič.

  • Za doručak s vilicom mnogima je idealno svježe hrskavo pecivo. Ako nemate priliku u rano ujutro kupiti ih nema problema – zagrijte pećnicu na 180 stupnjevate nekoliko minuta pecite jučerašnje pecivo.
  • Ukoliko je vaše pecivo staro već nekoliko dana, najprije ga premažite hladnom vodom, pa onda stavite u pećnicu – bit će kao svježe ispečeno iz pekarnice.
  • Želite li poslužiti jaja (pečena na oko, omlet), pripremajte ih na kraju. Sve ostalo, pecivo ili napitke, pripremite unaprijed i tek onda pecite jaja. Jaja se brzo ohlade i ohlađena više nisu ukusna.
  • Palačinke možete ispeći ranije, a ohlađene ih možete razdvojiti papirom za pečenje i zamrznuti. Prije posluživanja dovoljno je izvaditi ih iz zamrzivača 30-ak minuta prije pripreme.