Uvijek je dobro podsjetit se na važnosti doručka. Postoje brojne zdrave i hranjive ideje što pripremiti, ali uz listu brojnih kaša, smoothieja i granola ponekad poželimo ukusno pecivo, sendvič te kajganu. I dok često za pripremu željenog doručka izgovor nalazimo u nedostatku vremena uz ove ćete savjete savladati jednostavne tehnike uz koje više nema izgovora za hladnu kajganu ili suho pecivo za sendvič.
- Za doručak s vilicom mnogima je idealno svježe hrskavo pecivo. Ako nemate priliku u rano ujutro kupiti ih nema problema – zagrijte pećnicu na 180 stupnjevate nekoliko minuta pecite jučerašnje pecivo.
- Ukoliko je vaše pecivo staro već nekoliko dana, najprije ga premažite hladnom vodom, pa onda stavite u pećnicu – bit će kao svježe ispečeno iz pekarnice.
- Želite li poslužiti jaja (pečena na oko, omlet), pripremajte ih na kraju. Sve ostalo, pecivo ili napitke, pripremite unaprijed i tek onda pecite jaja. Jaja se brzo ohlade i ohlađena više nisu ukusna.
- Palačinke možete ispeći ranije, a ohlađene ih možete razdvojiti papirom za pečenje i zamrznuti. Prije posluživanja dovoljno je izvaditi ih iz zamrzivača 30-ak minuta prije pripreme.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice