Krumpir je vrlo praktična namirnica od koje se mogu pripremiti razna jela. Jedan od najpopularnijih priloga je pire od krumpira, ali ponekad ne uspijeva i ostane suh. No uz ove trikove pire će biti savršeno kremast. Tajna je u temeljcu i vrhnju za kuhanje.
Sastojci:
6 krumpira
400 ml temeljca (kocka za juhu)
100 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslaca
Priprema:
Kocku za juhu otopite u vreloj vodi pa dodajte krumpir koji ste narezali i kuhajte dok ne zavrije. Zatim smanjite temperaturu i poklopite, pa kuhajte dok krumpir ne omekša. Procijedite krumpir, ali ostavite oko 200 ml temeljca. Procjeđenom krumpiru dodajte temeljac, vrhnje za kuhanje i maslac. Dobro izgnječite, posolite i popaprite.
Izvor: Stvar ukusa
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice