Krumpir je jedna od najčešće korištenih namirnica u kućanstvima, a može se pripremiti na razne načine, od kuhanog, pečenog, prženog do restanog, krumpir salate i pirea. Ako često pripremate pire krumpir, odvojite dio smjese za ove hrskave i sočne krokete.
Sastojci
1 kg krumpira
2 žumanjka
Sol, papar
100 g parmezana
Za pohanje:
2 jaja
krušne mrvice
Recept za krokete od krumpira
Skuhajte
Krumpir skuhajte u kori.
Pomiješajte
Kad se ohladi, ogulite ga i narežite na manje komade. Dodajte dva razmućena žumanjka, malo soli i papra pa uz pomoć gnječilice napravite pire. Potom dodajte naribani parmezan i dobro promiješajte.
Panirajte
Rukom oblikujte okrugle ili valjkaste krokete. Svaki najprije umočite u jaja, a potom u krušne mrvice.
Pržite
U dubljoj tavici zagrijte ulje pa pržite krokete dok ne poprime zlatnu boju.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice