Krumpir je jedna od najčešće korištenih namirnica u kućanstvima, a može se pripremiti na razne načine, od kuhanog, pečenog, prženog do restanog, krumpir salate i pirea. Ako često pripremate pire krumpir, odvojite dio smjese za ove hrskave i sočne krokete.

Sastojci

1 kg krumpira

2 žumanjka

Sol, papar

100 g parmezana

Za pohanje:

2 jaja

krušne mrvice

Recept za krokete od krumpira

12:02
Korak 1

Skuhajte

Krumpir skuhajte u kori.

12:03
Korak 2

Pomiješajte

Kad se ohladi, ogulite ga i narežite na manje komade. Dodajte dva razmućena žumanjka, malo soli i papra pa uz pomoć gnječilice napravite pire. Potom dodajte naribani parmezan i dobro promiješajte.

12:03
Korak 3

Panirajte

Rukom oblikujte okrugle ili valjkaste krokete. Svaki najprije umočite u jaja, a potom u krušne mrvice.

12:04
Korak 4

Pržite

U dubljoj tavici zagrijte ulje pa pržite krokete dok ne poprime zlatnu boju.