Pohanje je mnogima omiljen način pripreme mesa ili povrća. Hrana je puno ukusnija kad se prži, a pohanje daje i hrskavu vanjštinu i mekanu unutrašnjost namirnicama.
No postoje i drugi trikovi pomoću kojih pohano meso možete učiniti ukusnijim i sočnijim.
Meso uvaljate u brašno, jaja, krušne mrvice, zatim prekrijete prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku oko pola sata, bit će puno ukusnije. Za to vrijeme će se smjesa bolje zalijepiti za meso, a samim time se neće raspadati tijekom prženja.
Shutterstock
Nemojte odmah pržiti, najbolje je da ga prethodno ohladite, kako bi se sastojci dobro sjedinili. Ovo pravilo vrijedi i za mljeveno meso, jer kada ga ostavite poklopljenog pola sata u hladnjaku, bit će sočnije.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice