Pohanje je mnogima omiljen način pripreme mesa ili povrća. Hrana je puno ukusnija kad se prži, a pohanje daje i hrskavu vanjštinu i mekanu unutrašnjost namirnicama. 

KAKO POHATI SIR DA SE NE LIJEPI ZA TAVU: Trikovi i recept za savršeno hrskav i sočan pohani užitak

No postoje i drugi trikovi pomoću kojih pohano meso možete učiniti ukusnijim i sočnijim.

Meso uvaljate u brašno, jaja, krušne mrvice, zatim prekrijete prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku oko pola sata, bit će puno ukusnije. Za to vrijeme će se smjesa bolje zalijepiti za meso, a samim time se neće raspadati tijekom prženja.

Kako pohati hranu da se ne zalijepi za tavu
Shutterstock 

Nemojte odmah pržiti, najbolje je da ga prethodno ohladite, kako bi se sastojci dobro sjedinili. Ovo pravilo vrijedi i za mljeveno meso, jer kada ga ostavite poklopljenog pola sata u hladnjaku, bit će sočnije.