Kuhinjske krpe su nezaobilazan alat u svakoj kuhinji, a upravo zato i jedan od najprljavijih . Kako bi krpe uvijek bile čiste, svježe i mirisne, trebali biste se pridržavati ovih nekoliko pravila...

1. Različite krpe - za različite namjene
Preporučujemo da unaprijed odredite koje ćete krpe koristiti za brisanje suđa, koje za brisanje radnih površina, a koje će biti na raspolaganju za usputno brisanje ruku. Najlakše ćete pratiti situaciju ako nabavite tri kompleta različite boje ili uzorka.

Čvrsto se držite toga jer bakterije s ruku i kuhinjskih ploha zaista ne biste trebali prenositi na netom oprano posuđe.

2. Recite NE mokrim krpama
U kuhinji biste trebali imati kukice ili šipku na koju možete objesiti krpu nakon upotrebe, kako bi se što lakše i brže osušila. Vlaga je odlična podloga za razmnožavanje bakterija, a vjerujemo da to želite izbjeći. Stoga, svaku krpu dobro osušite, nemojte je samo držati nagužvanu na radnoj plohi.

3. Namakanje prije pranja je obavezno
Preporučujemo da kuhinjske krpe, prije pranja u mašini, namočite u toploj vodi i sredstvu za skidanje mrlja. Pustite da odstoji barem pola sata, a poželjno i duže. Ako nemate adekvatno sredstvo, poslužit će i bijeli ocat, koji će se odlično izboriti i s karakterističnim mirisom upotrebljenih krpa.

4. Perite krpe na visokoj temperaturi!
Najbolje je da krpe perete odvojeno od ručnika i donjeg rublja, kako biste izbjegli prijenos bakterija. Uz to, 90 stupnjeva je idealna temperatura za prljave kuhinjske krpe.