Želite pripremiti savršene brownieje, tamne, kremaste iznutra, koji se ne mrve pri rezanju? To nije nemoguća misija, ali morat ćete uložiti malo truda i izbjeći opasne zamke...

1. Upotreba sastojaka iz hladnjaka

Ako je u receptu naglašeno kako sastojci trebaju biti sobne temperature, najbolje je da se striktno držite uputa. Dovoljno je da jaja i maslac izvadite iz hladnjaka pola sata do sat vremena prije no što krenete s miksanjem.

Kad su u pitanju deserti, generalno nemojte odstupati od recepta i raditi od oka. Šanse da će nešto poći u krivu su velike.

2. Greške u pečenju

Kad su brownieji u pitanju, bitno je da odaberete prikladan kalup za pečenje, da dobro zagrijete pećnicu - i da ih ne prepečete.
Preporučujemo da upotrijebite metalni ili keramički kalup bijele ili svjetlije sive boje kako bi se ravnomjerno ispekli. Obložite ga uredno papirom za pečenje i dobro zagrijte pećnicu prije pečenja.

I najbitnije, okvirno se držite preporučenog vremena pečenja i redovito provjeravajte stanje. Možete testirati čačkalicom je li brownie pečen; na čačkalici bi trebale ostati vlažne mrvice.

3. Žurite s rezanjem? Strpite se

Vjerujemo da vam je teško čekati da se brownie ohladi, ali zaista ga ne biste trebali rezati vrućeg. Naime, znatno je mekaniji kad je vruć pa ćete ga lako uništiti i najtanjim nožem koji posjedujete.

Nakon što brownie izvadite iz pećnice, ostavite da se ohladi u kalupu, a potom ga pokrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak preko noći. Sljedećeg ga jutra narežite na 16 kocaka i zapakirajte ga u plastičnu posudu s poklopcem.