Jedna od čestih marinada jest ona od ulja, meda, češnjaka i soka citrusa. Ako pripremate piletinu, odaberite limun i limetu, dok se uz komad svinjetine odlično slaže sok od naranče.
Ljutinu možete postići dodavanjem čilija u prahu ili nasjeckanog svježeg (bez sjemenki i bijele opne na kojoj se one drže), a nemojte zaboraviti i na mljevenu crvenu papriku.
Kombinacija meda, češnjaka i limuna sa sojinim umakom i uljem odličan je izbor kao ljepljivog slatko-slanog umaka za pripremu piletine i janjetine.
Omiljeni sastojci marinada su i senf i umak Worcestershire. Ako ih pomiješate s balzamičnim octom, maslinovim uljem, češnjakom i začinima, komad mesa će poprimiti nevjerojatnu boju i sjaj. Ova je marinada odlična za mariniranje govedine.
Ovisno o vrsti mesa koje pripremate, u marinadu možete dodati i svježe začine – ružmarin, kadulju, bosiljak, mentu, origano, a odličan trik je i domaća aromatizirana sol.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice