Prije svega, čišćenje kuhala za vodu je obavezno, osim ako ne uživate u komadićima kamenca koji se nakupljaju po stijenkama tijekom upotrebe. Trebali biste ga temeljito očistiti najmanje četiri puta godine, a u idealnom slučaju jednom mjesečno. Uz to, vanjski biste dio trebali pobrisati svaki dan te temeljito oprati jednom tjedno.
Možda zvuči komplicirano, ali zapravo je riječ o vrlo jednostavnim postupcima koji će vam lako ući u naviku. Nećete morati uložiti novac u dodatna sredstva za čišćenje niti uložiti puno vremena.
Sastojci za čišćenje:
alkoholni ocat
soda
sredstvo za pranje suđa
Postupak:
1. Napunite kuhalo za vodu do polovice mješavinom vode i octa u omjeru 1:1. Pričekajte da mješavina prokuha pa ostavite da odstoji pola sata.
2. Isključite iz struje pa dobro isperite unutrašnjost. Namočite mekanu spužvicu u ocat pa pažljivo izribajte ostatke kamenca koji je ostao na stijenkama kuhala ili grijačima pa ponovno isperite.
3. Vlažnu krpicu umočite u sodu bikarbonu pa pažljivo prebrišite vanjski dio kuhala. Pobrišite čistom vlažnom krpicom, ulaštite – i kuhalo je spremno za ponovno korištenje!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice