Sladoledna torta s višnjama je vrlo kremasta, a u nekoliko slojeva prožeta mrvljenim graham krekerima. Slastica je idealna za vruće dane jer se ne peče, a božanstvenim okusom zadovoljit će i najizbirljivije ljubitelje slatkog.

Sastojci:

  • 100 g višanja bez koštica
  • 500 g slatkog vrhnja
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • ¾ žličice ekstrakta badema
  • 230 g krem ​​sira
  • 100 g šećera u prahu
  • 400 g graham krekera
  • svježe višnje za ukras
Sladoledna torta s višnjama bez pečenja
Shutterstock 

Priprema:

Miksajte višnje dok ne budu potpuno glatke, 1 do 2 minute. Posebno mikserom umutiti 380 g slatkog vrhnja s ekstraktom vanilije i ekstraktom badema, srednjom brzinom, dok ne postane pjenasto, oko 30 sekundi. Tucite velikom brzinom dok se ne formiraju čvrsti vrhovi, 1 do 2 minute, i ostavite sa strane.

U većoj zdjeli mikserom na srednjoj brzini miješajte krem ​​sir, 100 g šećera u prahu i 3 žlice pirea od višanja, dok se smjesa ne ujednači i potpuno sjedini, oko 2 minute. Nježno umiješajte jednu trećinu smjese šlaga u smjesu krem ​​sira dok se dobro ne sjedini. Ponovite u još 2 dodavanja s preostalom smjesom šlaga.

Kalup za tortu namazati uljem. Obložite dno tepsije slojem graham krekera, razbijte ih da pokriju dno (ne brinite ako ima malih praznina). Biskvit premažite smjesom od šlaga. Zatim staviti sloj sa 1 žlicom pasiranih višanja. Ponovite slojeve još 3 puta s preostalim krekerima, smjesom šlaga i pasiranim višnjama, a završite sa smjesom šlaga i višnjama. Ohladite 8 do 24 sata.

Prije posluživanja, preostalo slatko vrhnje, po 1 žličicu ekstrakta vanilije i bademe umutite mikserom na srednjoj brzini dok ne postanu pjenasti, oko 30 sekundi. Povećajte brzinu na srednje visoku i postupno dodajte preostale 3 žlice šećera u prahu; tucite dok 1 do 2 minute. Izvadite tortu iz kalupa i premažite je šlagom. Na šlag stavite preostale pasirane višnje i pospite svježim višnjama.

 Izvor: Stvar Ukusa