Za pripremu krušnih mrvica možete upotrijebiti bilo koju vrstu kruha, pa čak i miks različitih vrsta. Po želji ,šnite kruha prije pečenja možete i malo aromatizirati s par kapi maslinovog ulja i sušenim mediteranskim začinima. Jednostavno pomiješajte začine s maslinovim uljem, premažite i ubacite u pećnicu.
Domaće krušne mrvice
Sastojci:
kruh po izboru
Priprema:
1. Kruh narežite na šnite, a lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kruh poslažite na lim i stavite u pećnicu.
2. Kruh sušite otprilike 15 do 20 minuta ili dok lagano ne dobije boju i postane suh i tvrd.
3. Izvadite iz pećnice i kratko pričekajte da se ohladi. U blenderu ili multipraktiku usitnite kruh do željene teksture.
Domaće krušne mrvice možete koristiti za pohanje, mesne okruglice, gratinirani krumpir, kao hrskavi dodatak tjestenini ili kako biste zgusnuli juhu ili varivo. Dobar tek!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice