Pistacije sadrže manje masnoće od ostalih orašastih plodova, pune su proteina i okusa, što ih čini fantastičnim izborom za maslac od orašastih plodova. Po želji u maslac dodajte prstohvat mljevenog kardamoma. Gotov maslac koristite na tostu, umiješajte ga u zobenu kašu ili smoothie ili ga poklonite svojim najmilijima.
Domaći maslac od pistacija
Sastojci:
400 g pistacija
prstohvat soli
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, pistacije poslažite u jednom sloju na lim za pečenje i pecite 15 minuta. Na pola vremena slobodno lagano protresite lim kako bi se pistacije jednako ispekle. Izvadite iz pećnice i pričekajte da se u potpunosti ohlade, otprilike 30 minuta. S
tavite pistacije u multipraktik i blendajte dok ne dobijete glatku pastu, otprilike osam minuta. Po potrebi zaustavite mikser i sastružite stranice i dno zdjele pa nastavite blendati. Po želji začinite sa soli. Čuvajte maslac u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice