• Naslovnica
  • Najnovije
  • Recepti
    • Predjelo
    • Juha
    • Glavno jelo
    • Zalogajčići
    • Desert
    Još
    • Namirnice
    • Savjet više
    Još
    • Naslovnica
    • Najnovije
    • Recepti
      • Predjelo
      • Juha
      • Glavno jelo
      • Zalogajčići
      • Desert
      Još
      • Namirnice
      • Savjet više
      Rubrike
      • Naslovnica
      • Najnovije
      • Recepti
        • Predjelo
        • Juha
        • Glavno jelo
        • Zalogajčići
        • Desert
        Još
        • Namirnice
        • Savjet više
        Ostalo
        • Marketing
        • Impresum
        • Kontakt
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja

        Copyright © 2021. Adria Media Zagreb d.o.o.

        Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

        Ovo su namirnice koje uvijek trebate imati u zamrzivaču 0 Podijeli PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL
        • Savjet više

        Ovo su namirnice koje uvijek trebate imati u zamrzivaču

        17.01.2023 08:37
        17.01.2023 08:37
        0

        Od špinata do rajčica i orašastih plodova

         hrana zamrzivač Izvor: Shutterstock

        Zamrzivač je zaista koristan, zar ne? Ne samo da u njemu možemo sačuvati neka unaprijed pripremljena jela pa ih izvaditi u one dane kad smo u gužvi i ne stižemo kuhati, nego zahvaljujući njemu možemo produžiti vijek trajanja nekih sezonskih namirnica te ih tako imati na raspolaganju i kad im sezona prođe. Pa, krenimo redom…

        Špinat

        Smrznuti špinat zdravo je povrće koje možete imati pri ruci ako niste bili u trgovini ili želite nešto domaće. Špinat je iskoristiv u jelima kao što su tjestenina, juhe ili variva. Osim što možete kupiti već smrznuti šinat, možete ga zamrznuti i sami, što je odličan način da mu produljite vijek trajanja jer se inače ovo povrće vrlo brzo kvari.

        Voće u sezoni

        Čuvanje voća, poput onog bobičastog ili pak breskvi, u zamrzivaču kada je na vrhuncu sezone je pametan potez. I nemojte zanemariti rajčice, pogotovo ako ih imate previše. Rajčice možete u receptima koristiti izravno iz zamrzivača – nije potrebno odmrzavanje – posebno kad je riječ o domaćim pizzama, focacciama i tjestenini.

        Orašasti plodovi

        Od oraha, lješnjaka, badema do pekana - možete zamrznuti bilo koje orašaste plodove pa ih odleđivati prema potrebi. Dobro ih je kupovati u sezoni kad su i jeftiniji pa nećete imati ekstra troškove kod, primjerice, izrade božićnih kolača kad nerijetko baš orašasti plodovi poskupe.

        Meso

        Većina domaćica kupi unaprijed meso i zamrzne ga za iduće dane. Ono što je dobro znati jest podijeliti kupljene porcije svježeg mesa u više manjih, napisati na vrećicama što je točno unutra i koja je količina. Također, možete zamrznuti i pečeno meso, primjerice komadiće govedine ili svinjetine, ostatke pečene piletine i slično te ih kasnije koristiti u, recimo, nadjevima za okruglice.

        Gotova jela

        Kao što smo već spomenuli, dobra je ideja zamrznuti unaprijed pripremljena jela za one dane kad nemate vremena za kuhanje. To mogu biti lazanje, razni umaci, gulaš, tortilje… I, naravno, sladoled za desert.

        Temeljac

        Možete zamrznuti pileći, goveđi ili povrtni temeljac i koristiti ga kad god vam treba za neki recept. Spremajte ih u manja pakiranja i zamrznite ih dovoljno da ste nekoliko mjeseci mirni.

        Tagovi

        zamrzivač hrana

        Podijeli

        PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL

        Najnovije

        TIPS&TRICKS

        | 07. Feb 2023.

        Kako češnjak što dulje održati svježim?

        češnjak
        0

        NO FOOD WASTE

        | 03. Feb 2023.

        Volite li brokulu iskoristite i stabljiku, evo i kako

        brokula
        0

        izbjegnite greške

        | 03. Feb 2023.

        Pet pravila za pripremu savršenog bechamela

        shutterstock_255028519.jpg
        0

        DOBRODOŠLI SAVJETI

        | 23. Jan 2023.

        Kako izbjeći jaja u nekim receptima? Našli smo rješenja…

        jaja
        0

        ZA JOŠ UKUSNIJI OBROK

        | 16. Jan 2023.

        Trikovima do savršeno sačuvanog avokada i ukusnog doručka

        avokado
        0

        ZAPAMTITE

        | 13. Jan 2023.

        Savjetima do savršno oguljenih tvrdo kuhanih jaja

        jaja
        0

        TIPS&TRICKS

        | 27. Dec 2022.

        Kako pravilno peći butternut tikvu?

         bundeva
        0

        jestivi pokloni

        | 20. Dec 2022.

        Granola je odličan poklon za blagdane. Imamo prijedlog!

         shutterstock_2063937590.jpg
        0

        zagrijte se!

        | 09. Dec 2022.

        Aromatično kuhano vino bit će gotovo za tren

         Aromatično kuhano vino
        0

        Najpopularnije

         pohano meso
        0

        POKUŠAJTE I OVAKO

        | 06. Feb 2022.

        Pohamo, ali u pećnici

         brie sir
        0

        PRIČA O SIRU

        | 06. Feb 2022.

        Što je BRIE sir i kako ga poslužiti? Imamo odlične ideje

         polpete
        0

        DOBRE IDEJE

        | 24. Feb 2022.

        Kako pripremiti ukusne obroke od ostataka hrane? Imamo odlične recepte

         shutterstock_1239647632.jpg
        0

        za svečani ručak

        | 19. Oct 2022.

        Pečene prokulice - prilog koji će zasjeniti dobar komad mesa

         shutterstock_1773417203.jpg
        0

        prilog ili snack?

        | 05. Jan 2023.

        Hrskava cvjetača iz pećnice

        • Impresum
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja
        • Kontakt
        Story Sensa Roditelji Smartlife Sportlife Scena Insider Luxury Society
        • Facebook
        • Instagram

        © Adria Media Zagreb d.o.o.