• Naslovnica
  • Najnovije
  • Recepti
    • Predjelo
    • Juha
    • Glavno jelo
    • Zalogajčići
    • Desert
    Još
    • Namirnice
    • Savjet više
    Još
    • Naslovnica
    • Najnovije
    • Recepti
      • Predjelo
      • Juha
      • Glavno jelo
      • Zalogajčići
      • Desert
      Još
      • Namirnice
      • Savjet više
      Rubrike
      • Naslovnica
      • Najnovije
      • Recepti
        • Predjelo
        • Juha
        • Glavno jelo
        • Zalogajčići
        • Desert
        Još
        • Namirnice
        • Savjet više
        Ostalo
        • Marketing
        • Impresum
        • Kontakt
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja

        Copyright © 2021. Adria Media Zagreb d.o.o.

        Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

        Kako izbjeći jaja u nekim receptima? Našli smo rješenja… 0 Podijeli PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL
        • Savjet više

        Kako izbjeći jaja u nekim receptima? Našli smo rješenja…

        23.01.2023 08:39
        23.01.2023 08:39
        0

        Od pasirane banane do gazirane vode…

         jaja Izvor: Shutterstock

        Prilikom izrade kolača, peciva, kruha, palačinki, muffina… jaja su često neophodan sastojak. Ipak, nekad ih želimo izbjeći, bilo zbog alergije, veganske prehrane ili ih jednostavno nemamo kod kuće. I što onda? Portal marthastewart predstavlja nekoliko načina kako izbjeći korištenje jaja u receptima za gore navedena i slična jela. Pa krenimo redom!

        Pasirana banana

        Za ovu zamjenu upotrijebite ¼ šalice zgnječene zrele banane po jajetu. Imajte na umu da zrelije banane imaju više šećera i vlage, stoga razmislite o smanjenju drugih zaslađivača i tekućina u receptu. Banane su dobra zamjena kod recepata za muffine, kolače, palačinke…

        Gazirana voda

        Trebat će vam ¼ šalice gazirane vode za svako veće jaje. Najbolje je koristiti u laganijim receptima, poput kolača i kruha. Mjehurići će zadržati zrak, što će dovesti do laganog i pahuljastog gotovog proizvoda", objašnjava Weintraub.

        Jogurt

        Za ovu zamjenu za jaja koristite ¼ šalice po jajetu. Ovisno o receptu, jogurt može učiniti vaša peciva ekstra vlažnima, pa čak i gnjecavima, što bi moglo biti idealno. Jogurt od kravljeg mlijeka također je odličan za povećanje sadržaja proteina u vašim poslasticama. Međutim, ako morate izbjegavati mliječne proizvode, možete koristiti guste grčke jogurte na biljnoj bazi. Većina drugih nemliječnih jogurta može biti prerijetka da bi zamijenila jaja u pečenju, pa imajte to na umu.

        Umak od jabuka

        Kod ove zamjene ide ¼ šalice umaka od jabuka po jajetu a preporučuje se nezaslađeni umak. On također recept čini gušćim, ali dodavanje dodatne ½ žličice praška za pecivo pomoći će posvijetliti teksturu. Isprobajte ga u muffinima od borovnice, kruhu od banane ili kolačićima.

        Mljeveno sjeme lana i voda

        Mljeveno sjeme lana, ili laneno brašno, popularna je zamjena za jaja u veganskoj prehrani. "Kada se jaje zamijeni lanenim sjemenkama, opće pravilo je 1 žlica lanenih sjemenki i 3 žlice vode po jajetu”, piše portal. Sjemenke lana receptima dodaju blag, orašasti okus, što je izvrsno za palačinke, kolače i kekse, a posebno za kruh od banane.

        Tagovi

        jaja zamjena za jaja

        Podijeli

        PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL

        Najnovije

        TIPS&TRICKS

        | 07. Feb 2023.

        Kako češnjak što dulje održati svježim?

        češnjak
        0

        NO FOOD WASTE

        | 03. Feb 2023.

        Volite li brokulu iskoristite i stabljiku, evo i kako

        brokula
        0

        izbjegnite greške

        | 03. Feb 2023.

        Pet pravila za pripremu savršenog bechamela

        shutterstock_255028519.jpg
        0

        ZAPAMTITE

        | 17. Jan 2023.

        Ovo su namirnice koje uvijek trebate imati u zamrzivaču

        hrana zamrzivač
        0

        ZA JOŠ UKUSNIJI OBROK

        | 16. Jan 2023.

        Trikovima do savršeno sačuvanog avokada i ukusnog doručka

        avokado
        0

        ZAPAMTITE

        | 13. Jan 2023.

        Savjetima do savršno oguljenih tvrdo kuhanih jaja

        jaja
        0

        TIPS&TRICKS

        | 27. Dec 2022.

        Kako pravilno peći butternut tikvu?

         bundeva
        0

        jestivi pokloni

        | 20. Dec 2022.

        Granola je odličan poklon za blagdane. Imamo prijedlog!

         shutterstock_2063937590.jpg
        0

        zagrijte se!

        | 09. Dec 2022.

        Aromatično kuhano vino bit će gotovo za tren

         Aromatično kuhano vino
        0

        Najpopularnije

         pohano meso
        0

        POKUŠAJTE I OVAKO

        | 06. Feb 2022.

        Pohamo, ali u pećnici

         brie sir
        0

        PRIČA O SIRU

        | 06. Feb 2022.

        Što je BRIE sir i kako ga poslužiti? Imamo odlične ideje

         polpete
        0

        DOBRE IDEJE

        | 24. Feb 2022.

        Kako pripremiti ukusne obroke od ostataka hrane? Imamo odlične recepte

         shutterstock_1239647632.jpg
        0

        za svečani ručak

        | 19. Oct 2022.

        Pečene prokulice - prilog koji će zasjeniti dobar komad mesa

         shutterstock_1773417203.jpg
        0

        prilog ili snack?

        | 05. Jan 2023.

        Hrskava cvjetača iz pećnice

        • Impresum
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja
        • Kontakt
        Story Sensa Roditelji Smartlife Sportlife Scena Insider Luxury Society
        • Facebook
        • Instagram

        © Adria Media Zagreb d.o.o.