• Naslovnica
  • Najnovije
  • Recepti
    • Predjelo
    • Juha
    • Glavno jelo
    • Zalogajčići
    • Desert
    Još
    • Namirnice
    • Savjet više
    Još
    • Naslovnica
    • Najnovije
    • Recepti
      • Predjelo
      • Juha
      • Glavno jelo
      • Zalogajčići
      • Desert
      Još
      • Namirnice
      • Savjet više
      Rubrike
      • Naslovnica
      • Najnovije
      • Recepti
        • Predjelo
        • Juha
        • Glavno jelo
        • Zalogajčići
        • Desert
        Još
        • Namirnice
        • Savjet više
        Ostalo
        • Marketing
        • Impresum
        • Kontakt
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja

        Copyright © 2021. Adria Media Zagreb d.o.o.

        Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

        Trikovima do savršeno sačuvanog avokada i ukusnog doručka 0 Podijeli PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL
        • Savjet više

        Trikovima do savršeno sačuvanog avokada i ukusnog doručka

        16.01.2023 09:05
        16.01.2023 09:05
        0

        Savršeno dozreo avokado je delicija koju nije lako sačuvati bez da potamni i promijeni okus. Ali i za taj problem postoji rješenje.

         avokado Izvor: Shutterstock

        Obožavate avokado? Ali vas demotivira što se savršeno zreo plod u trenu pretvori u smeđi, nejestivi primjerak? Niste jedini. A kako bi doskočili bacanju potamnjele polovice avokada (one koju ste pospremili kako bi u njoj uživali za doručak, uz tost i poširano jaje), pronašli smo dva odlična savjeta.

        1. Premažite ostatak avokada maslinovim uljem
        Polovicu avokada koju želite pohraniti za kasnije ostavite u kori a prerezani dio (bez koštice) premažite maslinovim uljem. Time zaustavljate proces oksidacije koji je i razlog zašto vaš avokado promijeni okus te boju iz savršene zelene u nepoželjnu smeđu.

        2. Umotajte avokado u list zelene salate
        Listovi zelene salate, posebno oni vanjski, čvršći, mogli bi postati glavno rješenje za očuvanje avokada. Dovoljno je sa čistim i suhim listom salate omotati plod i pospremiti ga u hladnjak. Tako pospremljen avokado održat će svoju prirodnu boju te okus i do nekoliko dana.

        Ideja za odličan doručak - jaja u avokadu

         jaje u avokadu Izvor: Shutterstock

        Sačuvanu polovicu avokada možete iskorititi i za pripremu odličnog (i oku privlačnog) doručka – jaja zapečena u avokadu. Dovoljno je polovicu avokada malo dodatno izdubiti te ubaciti razbijeno jaje. Avokado pecite u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva oko 20 minuta. Pečeno posolite krupnom soli, po želji dodajte malo papra i ljuskica crvene paprike ili začinite svježe nasjeckanim peršinom ili vlascem. Dobar tek.

        Tagovi

        avokado savjeti

        Podijeli

        PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL

        Najnovije

        TIPS&TRICKS

        | 07. Feb 2023.

        Kako češnjak što dulje održati svježim?

        češnjak
        0

        NO FOOD WASTE

        | 03. Feb 2023.

        Volite li brokulu iskoristite i stabljiku, evo i kako

        brokula
        0

        izbjegnite greške

        | 03. Feb 2023.

        Pet pravila za pripremu savršenog bechamela

        shutterstock_255028519.jpg
        0

        DOBRODOŠLI SAVJETI

        | 23. Jan 2023.

        Kako izbjeći jaja u nekim receptima? Našli smo rješenja…

        jaja
        0

        ZAPAMTITE

        | 17. Jan 2023.

        Ovo su namirnice koje uvijek trebate imati u zamrzivaču

        hrana zamrzivač
        0

        ZAPAMTITE

        | 13. Jan 2023.

        Savjetima do savršno oguljenih tvrdo kuhanih jaja

        jaja
        0

        TIPS&TRICKS

        | 27. Dec 2022.

        Kako pravilno peći butternut tikvu?

         bundeva
        0

        jestivi pokloni

        | 20. Dec 2022.

        Granola je odličan poklon za blagdane. Imamo prijedlog!

         shutterstock_2063937590.jpg
        0

        zagrijte se!

        | 09. Dec 2022.

        Aromatično kuhano vino bit će gotovo za tren

         Aromatično kuhano vino
        0

        Najpopularnije

         pohano meso
        0

        POKUŠAJTE I OVAKO

        | 06. Feb 2022.

        Pohamo, ali u pećnici

         brie sir
        0

        PRIČA O SIRU

        | 06. Feb 2022.

        Što je BRIE sir i kako ga poslužiti? Imamo odlične ideje

         polpete
        0

        DOBRE IDEJE

        | 24. Feb 2022.

        Kako pripremiti ukusne obroke od ostataka hrane? Imamo odlične recepte

         shutterstock_1239647632.jpg
        0

        za svečani ručak

        | 19. Oct 2022.

        Pečene prokulice - prilog koji će zasjeniti dobar komad mesa

         shutterstock_1773417203.jpg
        0

        prilog ili snack?

        | 05. Jan 2023.

        Hrskava cvjetača iz pećnice

        • Impresum
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja
        • Kontakt
        Story Sensa Roditelji Smartlife Sportlife Scena Insider Luxury Society
        • Facebook
        • Instagram

        © Adria Media Zagreb d.o.o.