Arapski kolač idealan je kremasti desert za tople dane. Za nadjeve ne morate provoditi sate uz štednjak, dovoljno je da odvojite desetak minuta i pomiješate sve sastojke! Ova jedinstvena slastica provjereno svima paše, a okus je neopisiv.
Recept koji vam predstavljamo do sada je pogledalo više od 1,5 milijuna ljudi, a kada vidite kako izgleda bit će vam jasno i zašto.
Sastojci:
250 grama keksa
3 žlice maslaca
malo cimeta
180 ml kondenziranog mlijeka
180 grama krem sira
jedno cijelo jaje
aroma vanilije
4 datulje i orasi
60 grama nasjeckanih badema
karamel preljev po želji
Priprema:
Ako nije mljeveni keks, dobro ga sameljite i pomiješajte s prethodno otopljenim maslacem. Kalup obložite papirom za pečenje i u njega ravnomjerno rasporedite dobivenu smjesu.
U zdjeli pomiješajte kondenzirano mlijeko s jajem, krem sirom i aromom vanilije, pa dobro izmiksajte. Preliti preko kore biskvita. Pospite nasjeckanim datuljama i orasima, a zatim listićima ili sitno sjeckanim bademom.
Pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Po želji možete preliti karamel preljevom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice