Arapski kolač idealan je kremasti desert za tople dane. Za nadjeve ne morate provoditi sate uz štednjak, dovoljno je da odvojite desetak minuta i pomiješate sve sastojke! Ova jedinstvena slastica provjereno svima paše, a okus je neopisiv.

Recept koji vam predstavljamo do sada je pogledalo više od 1,5 milijuna ljudi, a kada vidite kako izgleda bit će vam jasno i zašto.

Sastojci:

250 grama keksa
3 žlice maslaca
malo cimeta
180 ml kondenziranog mlijeka
180 grama krem ​​sira
jedno cijelo jaje
aroma vanilije
4 datulje i orasi
60 grama nasjeckanih badema
karamel preljev po želji

Priprema:

Ako nije mljeveni keks, dobro ga sameljite i pomiješajte s prethodno otopljenim maslacem. Kalup obložite papirom za pečenje i u njega ravnomjerno rasporedite dobivenu smjesu.

U zdjeli pomiješajte kondenzirano mlijeko s jajem, krem ​​sirom i aromom vanilije, pa dobro izmiksajte. Preliti preko kore biskvita. Pospite nasjeckanim datuljama i orasima, a zatim listićima ili sitno sjeckanim bademom.

Pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Po želji možete preliti karamel preljevom.